Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Πρόταση Ζευκλή να πάνε σχολείο στον Πεντάλοφο τα παιδιά προσφύγων και μεταναστών

Πρόταση Ζευκλή να πάνε σχολείο στον Πεντάλοφο τα παιδιά προσφύγων και μεταναστών

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

ΑΦΟΡΑ 25 ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗ ΝΕΑΠΟΛΗ ΒΟΪΟΥ

Στην πρόταση να παρακολουθήσουν μαθήματα στο Διαπολιτισμικό Σχολείο Πενταλόφου τα παιδιά προσφύγων και μεταναστών που φιλοξενούνται σήμερα σε ξενοδοχειακή μονάδα στη Νεάπολη Βοΐου, έκανε η δημοτική αρχή του Δήμου Βοΐου, μάλιστα ο δήμαρχος Χρήστος Ζευκλής κάλεσε και σχετική σύσκεψη φορέων στη Νεάπολη για να συζητηθεί το θέμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που μετέφερε το sierafm,  είναι να νήπια να ενταχθούν στο νηπιαγωγείο αφού εμβολιαστούν και εξεταστούν για θέματα υγείας, τα παιδιά  δημοτικού να πραγματοποιούν μαθήματα σε τμήμα που θα λειτουργεί το απόγευμα, ενώ τέλος τα 5 παιδιά Γυμνασίου μαζί με άλλα τρία που είναι σε ηλικία για Λύκειο να δημιουργήσουν ανεξάρτητο τμήμα που θα λειτουργεί κανονικά σε πρωινή ζώνη στο Γυμνάσιο της Νεάπολης.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος Χρήστος Ζευκλής μιλώντας στον «Π», δήλωσε πως πρόκειται για 7 νήπια, 10 παιδιά δημοτικού και 8 παιδιά γυμνασίου, με βάση και τη σχετική ενημέρωση που υπάρχει από τις διευθύνσεις εκπαίδευσης. Πρόταση του δημάρχου είναι όλοι οι μαθητές να παρακολουθήσουν σχολείο στο διαπολιτισμικό Πενταλόφου, το οποίο δέχεται για χρόνια μαθητές από Αλβανία, ενώ δίπλα υπάρχει και η δομή φιλοξενίας των ασυνόδευτων κοριτσιών προσφύγων – μεταναστών. Ο κ. Ζευκλής στις δηλώσεις του στον «Π», υποστήριξε την πρότασή του λέγοντας ότι είναι πολλοί οι λόγοι που θα μπορούσε να προχωρήσει το εγχείρημα, αφού η δομή υπάρχει ήδη, το σχολείο λειτουργούσε για χρόνια ως μαθητική εστία φιλοξενώντας μαθητές από την Αλβανία, οι συνθήκες είναι πολύ καλές, το περιβάλλον πολύ καλό, υπάρχει η δυνατότητα σίτισης, επίσης η δομή για τα κορίτσια είναι στελεχωμένη με επιστημονικό προσωπικό άρτια καταρτισμένο, όπως τόνισε. Σε διευκρινιστική ερώτηση του «Π» προς τον κ. Ζευκλή  για το γεγονός ότι τα παιδιά προσφύγων και μεταναστών θα πρέπει να μετακινούνται από τη Νεάπολη όπου και διαμένουν, προς τον Πεντάλοφο, καθημερινά, ο ίδιος απάντησε ότι περίπου το 30% του μαθητικού πληθυσμού του Βοΐου μετακινείται για να πάει στο σχολείο, συνεπώς αυτό δεν θα είναι πρόβλημα.

Ωστόσο, την τελική απόφαση θα την λάβει το υπουργείο Παιδείας, με τον κ. Ζευκλή να καταλήγει πως το όλο θέμα (σ.σ. που αποκάλυψε το kozanimedia.gr), προέκυψε τη Δευτέρα, και έκτοτε έγιναν επαφές αλλά και σύσκεψη και η δημοτική αρχή «αντιπρότεινε το σωστό» και αναμένεται η τελική απόφαση για το εάν τα παιδιά θα παρακολουθήσουν σχολείο στη Νεάπολη ή θα μεταφερθούν τελικά στον Πεντάλοφο.

Σε κάθε περίπτωση το θέμα φοίτησης των παιδιών προσφύγων και μεταναστών δεν αφορά μόνο την ΠΕ Κοζάνης (και ειδικά τη Νεάπολη όπου διαμένουν συνολικά 100 πρόσφυγες και μετανάστες), αλλά όλη τη Δυτική Μακεδονία, με την περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης να μελετά τον σχεδιασμό φοίτησής τους και στην ΠΕ Φλώρινας, Γρεβενών αλλά και Καστοριάς όπου και φιλοξενούνται.

 

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη & Αιμοδοσία – Ενημερωτική δράση στην κεντρική πλατεία Κοζάνης τη Δευτέρα

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη η Δευτέρα 14/6/21 και Αιμοδοτούμε στο γραφείο Π. Χαρίση 23 από 15:30 -20:00 σε συνεργασία ...