Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Κοινωνία > Πρόταση λειτουργίας δύο τμημάτων για την σχολή υγείας Πτολεμαΐδας- Γράφει ο Μιχάλης Ραμπίδης

Πρόταση λειτουργίας δύο τμημάτων για την σχολή υγείας Πτολεμαΐδας- Γράφει ο Μιχάλης Ραμπίδης

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Ο Κοσμήτορας της Σχολής Υγείας του Πανεπιστήμιου Δυτικής Μακεδονίας της Πτολεμαίδας κ Τσανακτσίδης Κων/νος προετοιμάζει το φάκελο επαναδιεκδίκησης του τμήματος Λογοθεραπείας προς το Υπ. Παιδείας.
Τόσο ο ίδιος όσο και ο Πρύτανης κ Θ. Θεοδουλίδης, η δημοτική αρχή Εορδαίας, η περιφερειακή αρχή Δυτικής Μακεδονίας, οι βουλευτές της Π.Ε. Κοζάνης (το ίδιο ισχύει και για Κοζάνη και Φλώρινα) πρέπει να λάβουν υπ’όψη τους τα νέα δεδομένα και η πρόταση στην κ Κεραμέως να διαφοροποιηθεί.
Η μεγίστη διαφορά είναι η ανατροπή πορείας της οικονομίας του τόπου μας μετά την απόφαση της κυβέρνησης για απολιγνιτοποίηση της περιοχής και μάλιστα άμεσα, το έτος 2023. Ο μεγάλος κίνδυνος να γίνει η περιοχή «Σαχάρα»και να ερημώσει είναι κοντά!
Στα Περιφ. Διαμερίσματα Κοζάνης και Φλώρινας έχει υποχρέωση η κυβέρνηση να κάνει πράξη την υπόσχεσή της για στήριξη της Δυτικής Μακεδονίας, με πρώτη και άμεση απόφαση την ενίσχυση με πανεπιστημιακά τμήματα.
Ο δήμος Εορδαίας πρέπει να συμβάλει και να τεκμηριώσουν όλοι οι προαναφερόμενοι την ανάγκη λειτουργίας μαζί με το Τμήμα Λογοθεραπείας και Τμήμα Νοσηλευτικής στη Σχολή της πόλης μας (όπως και για Κοζάνη-Φλώρινα αντίστοιχα).
Αξίζει επιπρόσθετα η αναφορά στην επιλογή του Γενικού Νοσοκομείου «ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ» από τον Υπ. Υγείας κ Β. Κικίλια ως νοσοκομείο αναφοράς για τον «κοροναιό μαζί με το Πανεπιστημιακό Γ.Ν. ΑΧΕΠΑ και το επίσης Πανεπιστημιακό Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης για την Μακεδονία και τη Θράκη (3η
& 4η ΥΠΕ).
Λόγω υποδομών, αριθμού ασθενών που φιλοξενεί και σοβαρών ασθενειών που αντιμετωπίζονται στο «ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ» το Νοσοκομείο έχει ανάγκη της συμβολής φοιτητών νοσηλευτικής και φυσικά και οι φοιτητές έχουν πολλά να ωφεληθούν πρακτικά από τις καθημερινές τους εμπειρίες και από τα
εκατοντάδες περιστατικά του «ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟΥ῾

Με μεγάλη αγωνία για το αύριο του τόπου μας, περιμένουμε εισηγήσεις και κυρίως κυβερνητικές αποφάσεις.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team