Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Παραπολιτικά > Πρόταση για την αντιπλημμυρική προστασία – Από τα παραπολιτικά του Παλμού της Τετάρτης 29 Ιουλίου

Πρόταση για την αντιπλημμυρική προστασία – Από τα παραπολιτικά του Παλμού της Τετάρτης 29 Ιουλίου

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Επίκαιρη ερώτηση, για το σοβαρό θέμα της αντιπλημμυρικής προστασίας στην περιοχή Δροσερού, κατέθεσε στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας, ο πρώην Αντιδήμαρχος Στέφανος Μπίγγας.
Στην αιτιολόγηση της πρότασής του τονίζει:
«Πρόσφατα ήμασταν μάρτυρες καταστροφών από πλημμύρες στην κοινότητα Δροσερού. Με αφορμή αυτό έρχεται πάλι στην επικαιρότητα ένα μόνιμο πρόβλημα το οποίο το συζητάμε πολλά χρόνια με διάφορες κατά καιρούς αρχές του Β΄βαθμού.
Δυστυχώς όμως είμαστε στον ίδιο παρανομαστή περίπου αφού δεν δίνονται οριστικές λύσεις στην αντιπλημμυρική προστασία της λεκάνης της Δυτ. Εορδαίας παρά μόνον περιστασιακά και κατά τόπους αντιμετωπίζεται το πρόβλημα.
Προτείνω λοιπόν κε Δήμαρχε να καταθέσετε φάκελο για σύνταξη μελέτης που θα αφορά την αντιπλημμυρική και τα ανάλογα έργα που πρέπει αν γίνουν στην περιοχή, πριν από το φράγμα του Περδίκκα μέχρι την λεκάνη Αναρράχης Εμπορίου, Μηλοχωρίου, Φούφα, Βαρυκού, Δροσερού, Γαλάτειας, Ολυμπιάδος , Περδίκκα.
Έργα που μπορεί να ενταχθούν στο Εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης Αγροτικών Υποδομών είτε στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων στο Εθνικό σκέλος, είτε σε ένα χρηματοδοτούμενο Σχέδιο του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, είτε στο Εθνικό πρόγραμμα ανάπτυξης που αφορά εγγειοβελτικά έργα όπου επίσης μπορούμε να εντάξουμε και το πολύ συζητημένο φράγμα στον Φούφα καθώς και νέα Αρδευτικά δίκτυα ή επεκτάσεις υφιστάμενων δικτύων.
Θα παρακαλούσα να μας ενημερώσετε για την πρόθεσή σας».

Δείτε όλα τα Παραπολιτικά εδώ…

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Βάσω Σάφη