Αρχική > Slider > Πρωταγωνιστές οι νέοι στο πρωτοχρονιάτικο καρναβάλι της Βλάστης

Πρωταγωνιστές οι νέοι στο πρωτοχρονιάτικο καρναβάλι της Βλάστης

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Το έθιμο του πρωτοχρονιάτικου καρναβαλιού που πραγματοποιούνταν τα παλαιώτερα χρόνια στη Βλάστη, Τοπική Κοινότητα του Δήμου Εορδαίας, αναβίωσε φέτος ανήμερα την Πρωτοχρονιά, για δεύτερη συνεχή χρονιά, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Βλατσιωτών Πτολεμαΐδας ο «Προφήτης Ηλίας»

Οι βλατσιώτες και κυρίως οι νέοι, υποδέχθηκαν μασκαρεμένοι την πρώτη μέρα του νέου χρόνου και, κρατώντας μαγκούρες, γύρισαν το χωριό συνοδεία της ορχήστρας χάλκινων του Γιούμπουρα και είπαν τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα σε σπίτια και στα καταστήματα. Στη συνέχεια με αστεία και πειράγματα έστησαν γλέντι με πολύ χορό στην κεντρική πλατεία της Βλάστης.

Πρόκειται για το μοναδικό ίσως έθιμο της Βλάστης που είχε ατονήσει τα τελευταία χρόνια και άρχισε να ζωντανεύει ξανά από πέρσι, με την επικουρία των Βλατσιωτών της Πτολεμαΐδας. Την χαρά της που οι νέοι της Βλάστης αγκάλιασαν την προσπάθεια και συμμετείχαν ενεργά στο πρωτοχρονιάτικο καρναβάλι της Βλάστης, δίνοντας μάλιστα τον τόνο στην εκδήλωση, εξέφρασε η πρόεδρος των Βλατσιωτών Πτολεμαΐδας, Τριανταφυλλιά Ζησάκου – Βαρβαρούση.

 

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: e-ptolemeos team