Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Κοινωνία > Π.Ε. Καστοριάς: Πρώτα χειμώνας μετά καυσόξυλα

Π.Ε. Καστοριάς: Πρώτα χειμώνας μετά καυσόξυλα

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

«Στόχος είναι από το 2021 τα ξύλα στους δικαιούχους κατοίκους να διατίθενται μέχρι το τέλος Ιουλίου», είπε ο βουλευτής της ΝΔ Καστοριάς Ζήσης Τζηκαλάγιας, για το ζήτημα των καυσόξυλων λέγοντας πως για εφέτος δεν μπορεί να δεσμευτεί ότι θα τα λάβουν όλοι μέχρι τέλη Οκτωβρίου: «Δεν μπορώ να δεσμευτώ, όμως είπα ότι δεν είναι δυνατόν να τα παίρνουν μετά του Αγίου Δημητρίου, που συνηθίζουμε να οριοθετούμε το χειμώνα».

Μιλώντας στον Χρήστο Ντασούλη και τον Antennes 93.6, ο βουλευτής ανέφερε πως φέτος οι δικαιούχοι, οι οποίοι είναι περισσότεροι από 1.600 στην Π.Ε. Καστοριάς, θα λάβουν περισσότερα ξύλα. Συγκεκριμένα, θα λάβουν 7,8 και 10 χωρικά, αναλόγως του υψομέτρου κατοικίας τους: «Παρά τις προσπάθειες, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση μπορούσε να κάνει τις παραχωρήσεις νωρίτερα και το Δασαρχείο κυρίως την εγκατάσταση των υλοτόμων στις συστάδες νωρίτερα», ανέφερε ο βουλευτής, συμπληρώνοντας πως «φέτος είναι πολύ καλύτερα από πέρυσι και είναι μεταβατική χρονιά μετά τον εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας που ψηφίσαμε ως κυβέρνηση».

Ολυμπία Τελιγιορίδου: «Ο κ. Τζηκαλάγιας δήλωνε ότι τα ξύλα θα είναι στις αυλές το Σεπτέμβρη, τώρα αποποιείται τις ευθύνες»

«Ο κ. Τζηκαλάγιας έλεγε το 2017 και το 2018 ότι έφταιγε ο ΣΥΡΙΖΑ για τους αργούς ρυθμού, ενώ μόλις ένα πριν μήνα δήλωνε ότι με δική του παρέμβαση τα ξύλα θα είναι στις αυλές στο καλοκαίρι. Τώρα ρίχνει την ευθύνη σε δασαρχείο και συνεταιρισμούς και την αποποιείται όπως συνηθίζει να κάνει», σημείωσε η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς, Ολυμπία Τελιγιορίδου.

Πηγή:Sentra.com.gr

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Χαρδαλιάς προς δήμαρχο Κοζάνης: «Όποιος μας αμφισβητεί, αμφισβητεί 31 επιδημιολόγους

Μοίρασε το άρθρο...FacebookTwitteremail Στις «βολές» που εκτόξευσε ο δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας, για την επιβολή lockdown και το «πάγωμα» της ...