Αρχική > Στήλες > Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι > Προσωπικό και ασθενείς στο μαγειρείο του Νοσοκομείου το 1947 – Από τη στήλη του κ. Γ. Καζαντζή στον Παλμό 03/01/2018

Προσωπικό και ασθενείς στο μαγειρείο του Νοσοκομείου το 1947 – Από τη στήλη του κ. Γ. Καζαντζή στον Παλμό 03/01/2018

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Το εικονιζόμενο κτίριο, της φωτογραφίας, ιδιοκτησίας, Απόστολου Τσουμή,  από το 1945-1946 (;) μετατράπηκε, ο όροφος, σε κρατικό Νοσοκομείο και προσέφερε τεράστιες υπηρεσίες στο λαό της Επαρχίας Εορδαίας.

Στη φώτο μας, από αριστερά: Ο προϊστάμενος του Νοσοκομείου, γιατρός, Καραλάζος Πούλιας , με ενδιαφέρον παρακολουθεί το ρόφημα των ασθενών του, η υπέροχη μαγείρισσα, Ελένη Μαυρικάκη, στη διανομή, ο αποθηκάριος, Ντουρούκας Χρήστος (άρτι αποφοιτήσας από το Γυμνάσιο) παρακολουθεί τυχών ελλείψεις και η προϊσταμένη νοσοκόμα, Σεράση Μαρία, με ιδιαίτερη στοργή και αγάπη ταΐζει το βρέφος  στην αγκαλιάς της, ενώ το βρέφος έχει στραμμένη την προσοχή του στο γιατρό Καραλάζο ζητώντας, προφανώς, τη βοήθειά του, προσφέρουν το πρωινό ρόφημα στους άγνωστούς μας νεαρούς ασθενείς.

Όπως προκύπτει, από την αναρτημένη πινακίδα, το ρόφημα προέρχεται από την φιλανθρωπική οργάνωση της καθολικής ιεραρχίας των Ηνωμένων Πολιτειών της Β. Αμερικής.

Θα πρέπει να συμπληρώσουμε, πως, η βοήθεια της αναφερόμενης οργάνωσης δεν περιορίζονταν μόνο σε είδη διατροφής, αλλά και σε διάφορα φάρμακα και είδη εξοπλισμού, που ήταν απαραίτητα για την πολυτάραχη εκείνη εμπόλεμη εποχή που προκάλεσε η ανταρσία του Κ.Κ.Ε. στην Πατρίδα μας.

Σημείωση σύνταξης: Θα περιμένουμε κάποιο τηλεφώνημα (2463024884), από τους νεαρούς εικονιζόμενους ασθενείς, για να πληροφορηθούμε τα ονόματά τους, για τη συμπλήρωση του αρχείου μας..

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: e-ptolemeos team