Αρχική > Στήλες > Ιατρικά > Προσοχή στην ιλαρά: Ποιοι πρέπει να κάνουν το εμβόλιο

Προσοχή στην ιλαρά: Ποιοι πρέπει να κάνουν το εμβόλιο

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

 

Το πρώτο καμπανάκι για την επανεμφάνιση κρουσμάτων ιλαράς και στην Ελλάδα έχει χτυπήσει εδώ καιρό, ενώ η είδηση ότι τουλάχιστον έξι γιατροί που εργάζονται σε δημόσια νοσοκομεία έχουν προσβληθεί από τη νόσο, είτε επειδή ήταν ατελώς εμβολιασμένοι είτε επειδή δεν τους είχε γίνει ποτέ το εμβόλιο, ήρθε να προκαλέσει νέα ανησυχία.

Η ιλαρά, μια «ξεχασμένη» για πολλά χρόνια νόσος, είναι υπεύθυνη για σοβαρές επιπλοκές σε βρέφη και ενήλικες.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος έχει ήδη ζητήσει από το ΚΕΕΛΠΝΟ και τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας να ενημερώσει τον κόσμο για τον εμβολιασμό, και παράλληλα προγραμματίζει τη δική του καμπάνια. Στην 67η Σύνοδο του ΠΟΥ, η οποία πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο καιρό στη Βουδαπέστη, ανακοινώθηκε ότι την περίοδο 2016-2017 στην Ευρώπη καταγράφηκαν 14.000 επίσημα περιστατικά και 41 θάνατοι.

Στην Ελλάδα, που τα προηγούμενα χρόνια τα κρούσματα ήταν σε μονοψήφιο αριθμό, το τελευταίο τετράμηνο καταγράφηκαν περίπου 160 περιστατικά ιλαράς, εκ των οποίων τα 60 τις τελευταίες 17 μέρες. Η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας ήδη έχει αποφασίσει να εντατικοποιήσει την ανοσοποίηση με το εμβόλιο ιλαράς-ερυθράς-παρωτίτιδας (εμβόλιο MMR) μέσω εκστρατειών μαζικού εμβολιασμού σε πρόσφυγες, μετανάστες και ομάδες πληθυσμού Ρομά.

 

Διαβάστε περισσότερα εδώ…

 

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: e-ptolemeos team