Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Προς λύση και εκκαθάριση το Εκθεσιακό Κέντρο Κοζάνης – Ο φορέας που θα το διαδεχθεί και το «στοίχημα» για την επόμενη μέρα

Προς λύση και εκκαθάριση το Εκθεσιακό Κέντρο Κοζάνης – Ο φορέας που θα το διαδεχθεί και το «στοίχημα» για την επόμενη μέρα

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Προς λύση και εκκαθάριση βαίνει, όπως όλα δείχνουν, ο φορέας του Εκθεσιακού Κέντρου Κοζάνης, δηλαδή η Αστική Μη Κεδροσκοπική Εταιρία που λειτουργούσε ως Φορέας Διαχείρισης του Εκθεσιακού.

Όπως όλα δείχνουν οι συζητήσεις μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων (ΕΒΕ, Δήμος Κοζάνης, Περιφέρεια και ΠΤΑ ΔΜ), έδειξαν ότι είναι δύσκολο το υφιστάμενο σχήμα να αξιοποιηθεί για τις αναπτυξιακές ανάγκες της περιοχής, οι οποίες έχουν επικεφαλής την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας , καθώς υπάρχουν πολλά προβλήματα του παρελθόντος, τα οποία δεν λύθηκαν (Έλλειμμα κατάρτιση ισολογισμών, δάνεια, κατασχέσεις, ανολοκλήρωτος διαχειριστικός έλεγχος, κομμένη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος κ.α.).

Την απόφαση για λύση του φορέα, έλαβε κατ’ αρχάς, ο μεγαλομέτοχός του, που είναι και το Επιμελητήριο Κοζάνης, στη συνεδρίαση της Τετάρτης 29/1, καθώς δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στην επίλυση των παραπάνω θεμάτων. Έτσι, το ΔΣ του ΕΒΕ αναγκάστηκε να βάλει λουκέτο σε άλλο ένα φορέα της περιοχής, σε μία πολύ φορτισμένη συναισθηματικά ατμόσφαιρα.

Στα διαδικαστικά, δρομολογείται γενική συνέλευση του Εκθεσιακού Κέντρου, ώστε να ληφθεί η τελική και ουσιαστική κατά νόμο απόφαση. Παρ” όλα αυτά δεν ήταν λίγα τα μέλη της Διοίκησης που ναι μεν στήριξαν την εισήγηση του Προέδρου Νίκου Σαρρή για το λουκέτο, όμως από την άλλη μεριά δήλωσαν πως δεν θα επιτρέψουν να υλοποιηθεί το λουκέτο εφόσον δεν προχωρήσει ο νέος φορέας που θα αντικαταστήσει τον υφιστάμενο.

Όλα αυτά γίνονται παράλληλα με τις γρήγορες ενέργειες για τη δημιουργία του νέου φορέα από την πλευρά της Περιφερειακής Αρχής, που πλέον έχει ξεκάθαρα την πρωτοβουλία των κινήσεων, με τον Περιφερειάρχη να είναι ιδιαίτερα «ορεξάτος» για νέες δράσεις στο Εκθεσιακό Κέντρο, στα πλαίσια των προσκλήσεων του ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας. Ο Αντιπεριφερειάρχης Νίκος Λυσσαρίδης και ο περ/κός σύμβουλος Μενέλαος Μακρυγιάννης που παρέστησαν στη συνεδρίαση, έδωσαν το στίγμα για την επόμενη μέρα. Πιο συγκεκριμένα, δρομολογείται η δημιουργία νέου αναπτυξιακού φορέα στον ίδιο χώρο του Εκθεσιακού κέντρου, χώρος ο οποίος όπως είναι γνωστό ανήκει στο Επιμελητήριο Κοζάνης.

Ο  νέος φορέας φιλοδοξεί να παίξει πολύ σημαντικό ρόλο σε επιχειρηματικές και άλλες δράσεις, ενώ σε αυτόν προτίθενται να συμμετέχουν εκτός από την Περιφέρεια, το ΕΒΕ και ο Δήμος Κοζάνης. Για τον τελικό σχεδιασμό της επόμενης κατάστασης, έχει δημιουργηθεί ομάδα εργασίας η οποία αναμένεται να παρουσιάσει το τελικό σχήμα μέχρι το τέλους του Φεβρουαρίου.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team