Αρχική > Slider > Πρόκριση για 13 ομάδες του 2ου ΕΠΑΛ Πτολεμαΐδας – Στα ημιτελικά του πρωτοποριακού διαγωνισμού «Young Business Talents»

Πρόκριση για 13 ομάδες του 2ου ΕΠΑΛ Πτολεμαΐδας – Στα ημιτελικά του πρωτοποριακού διαγωνισμού «Young Business Talents»

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

 

Στην ημιτελική φάση του διεθνούς πρωτοποριακού διαγωνισμού Young Business Talents προκρίθηκαν 13 ομάδες του 2ου Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑΛ) Πτολεμαΐδας.

Το 2ο  ΕΠΑΛ Πτολεμαΐδας συμμετέχει για 3η χρονιά στον διεθνή πρωτοποριακό διαγωνισμό με Επιχειρηματικό Προσομοιωτή Young Business Talents.

2

Οι  μαθητές της Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξης του Λυκείου, γίνονται επιχειρηματίες και διοικούν  μαζί με τις ομάδες τους, τις δικές τους εικονικές Επιχειρήσεις.

Φέτος το σχολείο συμμετέχει στον καινοτόμο διαγωνισμό Young Business Talents,   με 14 «ομάδες-εταιρίες» και είναι η μοναδική συμμετοχή σχολείου της Περιφέρειας  Δυτικής Μακεδονίας.

Ο πρωτοποριακός Διαγωνισμός με Προσομοιωτή, ΥΒΤ ο οποίος παρέχεται δωρεάν σε όλα τα Λύκεια της χώρας, και  τελεί υπό την Αιγίδα του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (φορέα του Υπουργείου Παιδείας),  έχει στόχο  να προσφέρει στους νεαρούς μαθητές μια άσκηση στην επιχειρηματικότητα και τη διοίκηση μιας εταιρίας, όπως ακριβώς συμβαίνει στην πραγματική αγορά!

Τους προσφέρει, γνώσεις και εμπειρίες που κάνει τη θεωρία πράξη, μέσα από ένα βιωματικό παιχνίδι συνεργασίας και άμιλλας!

Έχει ως στόχο επίσης, να εφοδιάσει τους μαθητές με δεξιότητες και εμπειρίες, οι οποίες θα τους φανούν χρήσιμες, όποια κατεύθυνση σπουδών και αν αποφασίσουν να ακολουθήσουν.
Κάθε εβδομάδα, 2.716 μαθητές Λυκείων από όλη την Ελλάδα, ασκούν με ενθουσιασμό μια διαφορετική λειτουργία, παράλληλα με τα μαθητικά τους καθήκοντα: γίνονται επιχειρηματίες και μαζί με την ομάδα τους, διοικούν τη δική τους εταιρεία!

Όλα αυτά συμβαίνουν στο Young Business Talents. Οι μαθητές, σχημάτισαν φέτος 757 ‘ομάδες – εταιρίες’, χωρίστηκαν σε ομίλους των πέντε και ανταγωνίζονται μεταξύ τους, με το ίδιο επιχειρηματικό αντικείμενο. Με τη συνεργασία των Συντονιστών καθηγητών καταθέτουν για κάθε ‘εταιρικό Έτος’ (κάθε εβδομάδα) ένα Επιχειρηματικό Σχέδιο, online στο διαδίκτυο, που περιλαμβάνει Αποφάσεις σε όλους τους νευραλγικούς τομείς της εταιρίας τους: Παραγωγή, Marketing, Χρηματοοικονομικά, Διανομή, Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού.

Ο Διαγωνισμός με Προσομοιωτή έφτασε στα Ημιτελικά απ’ όπου θα προκριθούν 75 ‘εταιρίες’ για τον μεγάλο Τελικό.

Ήδη ολοκληρώθηκε ο 3ος Γύρος του διαγωνισμού και ετοιμάζονται για τα Ημιτελικά που ξεκίνησαν την Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου, όπου θα διαγωνιστούν σε ακόμα 3 εταιρικά Έτη, με στόχο την πρόκριση στον μεγάλο Εθνικό Τελικό του Young Business Talents 2015-16!

O Τελικός θα πραγματοποιηθεί στις 2 Απριλίου 2016, με φυσική παρουσία των 75 επικρατέστερων ομάδων (300 μαθητών) από όλη την Ελλάδα, στο Pierce-  Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος.

Ο Διαγωνισμός Young Business Talents είναι διεθνής και εθνικός. Πραγματοποιείται με μεγάλη επιτυχία τα τελευταία 3 χρόνια στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα διενεργείται στην Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ιταλία, φτάνοντας φέτος συνολικά τις 18.000 συμμετοχές μαθητών Λυκείων!

Στην Ελλάδα, διοργανώνεται από τη NIVEA και υποστηρίζεται από τη ΔΕΠΑ – φυσικό αέριο – και το MILKO της ΔΕΛΤΑ.
Ο Επιχειρηματικός Προσομοιωτής 3ης Γενιάς, έχει αναπτυχθεί από την PRAXIS MMT – ηγέτιδα εταιρία παγκοσμίως, στην ανάπτυξη προηγμένων προσομοιωτών και μεθοδολογιών εκπαίδευσης.

Εμείς να ευχηθούμε στους μαθητές και στους Συντονιστές καθηγητές του 2ου ΕΠΑΛ Πτολεμαΐδας, καλή τύχη στις ομάδες τους στη φάση των Ημιτελικών του διαγωνισμού, ελπίζοντας πως για τρίτη συνεχόμενη χρονιά θα εκπροσωπήσουν την Εορδαία και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στον μεγάλο Εθνικό Τελικό του Young Business Talents 2015-16 τον Απρίλιο στην Αθήνα.
3 4afisa diag

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Ρόη Βασβατέκη