Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Πολιτική > Προκαταρκτική εξέταση για την συνομιλία Παππά-Μιωνή: Ψάχνουν για αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα

Προκαταρκτική εξέταση για την συνομιλία Παππά-Μιωνή: Ψάχνουν για αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Την εντολή έδωσε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας – Τα τρία θέματα που θα μπουν στο εισαγγελικό «μικροσκόπιο»

Στο εισαγγελικό «μικροσκόπιο» μπαίνει από σήμερα η περιβόητη συνομιλία του πρώην κορυφαίου υπουργού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά με τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή.

Και αυτό καθώς ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας κ. Ευ. Ιωαννίδης, ο οποίος χθες παρέλαβε το επίμαχο υλικό, έδωσε εντολή για διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας.

Αντικείμενο της έρευνας είναι να διαπιστωθεί εάν έχουν διαπραχθεί αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αντικείμενα. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως όσα ακούγεται να λέει ο κ. Παππάς δεν είναι αντίστοιχα με όσα είχε καταθέσει στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής!

Σε πρώτη φάση πάντως ο εισαγγελέας θα ελέγξει τη νομιμότητα του επίμαχου ηχητικού ντοκουμέντου, καθώς για τις δικαστικές αρχές είναι πολύ σημαντικό να διαπιστωθεί αν η επίμαχη συνομιλία ήταν δημόσια ή ιδιωτική. Για το λόγο αυτό εισαγγελικές πηγές ανέφεραν ότι είναι πολύ πιθανό να διαταχθεί η διενέργεια πραγματογνωμοσύνης προκειμένου να διαπιστωθεί η γνησιότητα του υλικού και συγκεκριμένα αν έχει υποστεί κάποιου είδους επεξεργασία.

Ακόμη, οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα εξεταστούν νομικά θέματα που προκύπτουν και τα οποία αφορούν, στον τόπο καταγραφής της συνομιλίας. Και αυτό καθώς η επίμαχη συνομιλία φέρεται να έγινε στην Κύπρο, κάτι που αν ισχύει η επίμαχη πράξη διέπεται από δίκαιο άλλης χώρας.

Τέλος, ο εισαγγελέας θα εξετάσει αν είναι νόμιμη η χρήση της επίμαχης συνομιλίας με τις προϋποθέσεις που ισχύουν στο σχετικό άρθρο 14 νόμου 4637/2019 που αφορά χρήση αποδεικτικού μέσου όταν καταγγέλλεται κακούργημα σχετικό με οικονομικό ή έγκλημα διαφθοράς.

Πηγή: protothema.gr

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Βάσω Σάφη