Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Προετοιμάζεται το Πανεπιστήμιο για το 2ο έτος της Εργοθεραπείας στην Πτολεμαΐδα – Εργασίες μετασκευής αιθουσών στο κτίριο της Σχολής Επιστημών Υγείας

Προετοιμάζεται το Πανεπιστήμιο για το 2ο έτος της Εργοθεραπείας στην Πτολεμαΐδα – Εργασίες μετασκευής αιθουσών στο κτίριο της Σχολής Επιστημών Υγείας

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Σημαντικές εργασίες θα γίνουν στο κτίριο που φιλοξενείται η Σχολή Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην Πτολεμαΐδα. Με τις εργασίες αυτές το Πανεπιστήμιο φιλοδοξεί να καλύψει τις άμεσες λειτουργικές ανάγκες που θα προκύψουν με την εισαγωγή των νέων φοιτητών εργοθεραπείας τον προσεχή Σεπτέμβρη, που θα έρθουν στο δεύτερο χρόνο λειτουργίας του Τμήματος.

Το κύριο πρόβλημα είναι η απουσία χώρου που θα στεγαστούν τα εργαστήρια του Τμήματος της Εργοθεραπείας. Αυτό λύνεται με την διαμόρφωση ανεκμετάλλευτων χώρων του υπογείου του κτιρίου. Σε αυτούς τους χώρους, θα γίνουν οι απαραίτητες κατασκευαστικές εργασίες, ώστε οι χώροι να είναι λειτουργικοί, εύκολα προσβάσιμοι φυσικά να λειτουργούν νόμιμα. Συγκεκριμένα θα μετασκευαστούν τα παλιά εργαστήρια που προϋπήρχαν όταν το κτίριο λειτουργούσε ως σχολική μονάδα, και θα στεγαστούν πλέον τα 6 απαιτούμενα εργαστήρια του Τμήματος Εργοθεραπείας και το Κέντρο Συμβουλευτικής Στήριξης των φοιτητών, ενώ θα δημιουργηθεί και μια έξοδος κινδύνου.

Επίσης στο δεύτερο όροφο, θα γίνουν αλλαγές στη διαμόρφωση των αιθουσών με σκοπό να είναι όσο το δυνατόν πιο λειτουργικοί.

Το όλο πρότζεκτ γίνεται με την αγαστή συνεργασία του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και του Δήμου Εορδαίας, ο οποίος θα συνδράμει σε όλα τα τεχνικά ζητήματα, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Τμήματος Δημήτρη Τσιαμήτρο. Εδώ και δύο μήνες γίνονται όλες οι απαραίτητες διαδικασίες σε επίπεδο γραφειοκρατίας και μελετών, ενώ όπως μας ενημέρωσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Νίκος Φουρκιώτης, οι μετασκευές θα έχουν τελειώσει μέσα στο καλοκαίρι ώστε το κτίριο να είναι έτοιμο να υποδεχθεί και τη δεύτερη φουρνιά φοιτητών Εργοθεραπείας.

Το ζήτημα βέβαια που δεν έχει σταματήσει να απασχολεί όλους τους εμπλεκόμενους, είναι η εξεύρεση μόνιμης και οριστικής λύσης για τη στέγαση της Σχολής Επιστημών Υγείας καθώς οι ανάγκες συνεχώς μεγαλώνουν, και επιπλέον στις διεκδικήσεις της περιοχής συνεχίζει να πρωταγωνιστούν τα επιπλέον τμήματα που θα ζητηθούν από την Πολιτεία. Υπάρχουν λύσεις που εξετάζονται τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα τους, τόσο στα πέριξ του υφιστάμενου κτιρίου όσο και σε άλλες δημοτικές εκτάσεις, και σύμφωνα με τους αρμοδίους το επόμενο διάστημα θα προκριθεί μία εξ αυτών.

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team