Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Προετοιμασία για να εγκατασταθούν οι ηλεκτρολέβητες στον ΑΗΣ Καρδιάς – Η λύση για την επόμενη θερμαντική περίοδο που θα λειτουργεί και ως εφεδρική

Προετοιμασία για να εγκατασταθούν οι ηλεκτρολέβητες στον ΑΗΣ Καρδιάς – Η λύση για την επόμενη θερμαντική περίοδο που θα λειτουργεί και ως εφεδρική

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
emailΠροχωρούν οι απαραίτητες διεργασίες προκειμένου να γίνει η εγκατάσταση των ηλεκτρολέβητων που θα θερμάνουν την πόλη της Πτολεμαΐδας την επόμενη χειμερινή περίοδο. Η εγκατάσταση των ηλεκτρολέβητων θα γίνει σε χώρο που ήδη προετοιμάζεται στον ΑΗΣ Καρδιάς.

Το θέμα συζητήθηκε και στο Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας, που συνεδρίασε τη Δευτέρα μέσω τηλεδιάσκεψης, μετά από σχετικό ερώτημα της Αντωνίας Χόλμπα, αναφορικά με το αν το κόστος της θέρμανσης για τους πολίτες θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα με τώρα.

Ως προς αυτό ο πρόεδρος της ΔΕΤΗΠ Δ. Καρακασίδης απάντησε πως οι ηλεκτρολέβητες πρόκειται να εγκατασταθούν, ενώ ως προς το κόστος είναι σε διαδικασία συζήτησης με τη ΔΕΗ και θα γίνουν προσπάθειες να παραμείνει στα ίδια επίπεδα.

Σχολιάζοντας, σχετικά, ο δήμαρχος Παναγιώτης Πλακεντάς, απάντησε πως βρέθηκε η πλέον ιδανική λύση με την εγκατάσταση των ηλεκτρολέβητων, προσθέτοντας πως μέχρι να οριστικοποιηθεί η λειτουργία της μονάδας «Πτολεμαΐδα 5» και να γίνει η σύνδεση με τον αγωγό, επιλέχθηκε μετά από 9 διαφορετικά συνέρια, η λύση των ηλεκτρολεβητών. Αυτό επιλέχθηκε, επίσης, ώστε να υπάρχει και ένα backup (μια εφεδρεία) για την επόμενη ημέρα, κάτι που δεν υπάρχει σήμερα.

“Με γρήγορα αντανακλαστικά βρήκαμε διέξοδο σε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα. Ήδη παραγγέλθηκαν οι λέβητες, έφτασαν στην Ελλάδα. Προετοιμάζεται ο χώρος στον ΑΗΣ Καρδιάς, από την προεργασία που γίνεται και τρέχουμε να προλάβουμε, στις 15 Οκτωβρίου να συνεχίσουμε να έχουμε τηλεθέρμανση”, δήλωσε ο κ. Πλακεντάς.

Επίσης, ανακοίνωσε ότι αντικαταστάθηκε το κομμάτι του αγωγού που είχε πρόβλημα στο ύψος της Μαυροπηγής, που δημιουργούσε πρόβλημα στη θέρμανση πέρυσι, ενώ τέλος ανακοίνωσε ότι ο δήμος καταθέτει προτάσεις για να τηλεθερμανθούν, «είτε έτσι είτε αλλιώς», όπως είπε χαρακτηριστικά, και άλλα τοπικά διαμερίσματα.

 

Βάσω Σάφη

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Παντελής Καραλευθέρης: «Το νέο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου της ΔΕΗ έγινε πραγματικότητα, μετά από απόφαση του ΔΣ της ΔΕΗ»

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Την έγκριση του νέου προγράμματος εθελούσιας εξόδου για εργαζόμενους της επιχείρησης, αποφάσισε το ΔΣ της ΔΕΗ την Πέμπτη. ...