Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Προχωράει το έργο εγκατάστασης απινιδωτών στην Δ. Μακεδονία – Εγκρίθηκε η σύμβαση Περιφέρειας – Πανεπιστημίου

Προχωράει το έργο εγκατάστασης απινιδωτών στην Δ. Μακεδονία – Εγκρίθηκε η σύμβαση Περιφέρειας – Πανεπιστημίου

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Εγκρίθηκε από το περιφερειακό συμβούλιο Δ. Μακεδονίας, η προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και το Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας, για την έρευνα και χαρτογράφηση περιοχών, όπου θα εγκατασταθούν απινιδωτές στη Δ. Μακεδονία.

Το θέμα εισηγήθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας Ηλίας Τοπαλίδης, λέγοντας πως το έργο ξεκίνησε το 2015 επί θητείας του Στ. Γιαννακίδη, με στόχο να εφαρμοστεί πιλοτικά για 20 απινιδωτές (με κόστος 30.000 ευρώ), ενώ ο επόμενος αντιπεριφερειάρχης κ. Αλεξανδρής επέκτεινε το έργο ανεβάζοντας τον αριθμό στους 120 (με κόστος 280.000 ευρώ).

Η συνεργασία αυτή κατέληξε στις προδιαγραφές των απινιδωτών, επί αντιπεριφέρειας Η. Κάτανα, ενώ συνεχίστηκαν επί θητείας του κ. Τοπαλίδη, όπου και κατέληξαν στις προδιαγραφές.  Το πρόγραμμα περιελάμβανε την ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογιών για ηλεκτρονικό σύστημα ενημέρωσης – επιτήρησης των απινιδωτών και τη δημιουργία πατεντών στη σχεδίαση και κατασκευή των κιβωτίων φύλαξής τους.

Οι απινιδωτές θα τοποθετηθούν σε κεντρικά σημεία των πόλεων και τα σημεία έχουν καθοριστεί με βάση πληθυσμιακά και άλλα κριτήρια και θα μπουν σε χώρους συνάθροισης κ.α..

Το έργο είναι προϋπολογισμού 85.000 ευρώ και περιλαμβάνει τη χαρτογράφηση, εγκατάσταση απινιδωτών και την επιτήρησή του , ενώ επιστημονικός υπεύθυνος είναι ο καθηγητής του πανεπιστημίου κ. Μπακούρος, ενώ στον προϋπολογισμό περιλαμβάνεται και το κόστος για τα κιβώτια φύλαξης (με επιστημονικό υπεύθυνο τον καθηγητή κ. Μαρόπουλο). Θα ακολουθήσει εκπαίδευση από το ΕΚΑΒ, τόνισε ο κ. Τοπαλίδης.

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Βάσω Σάφη