Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Προχωρά η κατασκευή νέων διοδίων στην Εγνατία – κόμβο Σιάτιστας

Προχωρά η κατασκευή νέων διοδίων στην Εγνατία – κόμβο Σιάτιστας

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

  • Εγκαθίσταται εντός των ημερών ο εργολάβος – Αναμένονται αντιδράσεις

Στην κατασκευή σταθμού διοδίων στην Εγνατία Οδό, πλησίον του κόμβου της Σιάτιστας, προχωρά η εταιρεία, καθώς αναμένεται να εγκατασταθεί σύντομα ο ανάδοχος του έργου για την κατασκευή του μετωπικού σταθμού διοδίων και δύο πλευρικών σταθμών διοδίων, για να ελέγχονται όλες οι κινήσεις στην Εγνατία Οδό.

Όπως δήλωσε μάλιστα στο «e-ptolemeos.gr» ο πρόεδρος της Εγνατία Οδός, Απόστολος Αντωνούδης, το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να εγκατασταθεί ο εργολάβος του έργου, «ίσως τον επόμενο μήνα», καθώς, το μόνο που απομένει είναι οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από την Τροχαία ώστε να ρυθμιστεί η κυκλοφορία των οχημάτων και να μπορεί να εκτελεστεί απρόσκοπτα το έργο.

Η κατασκευή του έργου αναμένεται να ολοκληρωθεί σε έξι μήνες, ανέφερε ο  πρόεδρος της Εγνατία Οδός, αν και έχει περάσει ο ένας μήνας, όπως σημείωσε.

Η εξέλιξη αυτή αρχίζει να προξενεί ήδη αντιδράσεις στην περιοχή του Βοΐου, αφού ενώ όλοι θεωρούσαν ότι το θέμα κατασκευής διοδίων στο ύψος της Σιάτιστας είχε παγώσει -μετά τις αντιδράσεις φορέων και κατοίκων της περιοχής, βλέπου πως μπαίνει πλέον σε τροχιά υλοποίησης. Μάλιστα την άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βοΐου ζητά η παράταξη της «Λαΐκής Συσπείρωσης» με επικεφαλής τον Μιχάλη Καραμπατζιά, με ανοιχτή επιστολή – αίτημα προς τον Δήμαρχο Βοΐου και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να προβεί σε ενέργειες, μαζί με τους φορείς της περιοχής, για να αποτραπεί η απόφαση κατασκευής Διοδίων.

Στην ανοιχτή αυτή επιστολή – αίτημα, με θέμα «Κινήσεις και ενέργειες για την ακύρωση των σχεδίων δημιουργίας Μετωπικών και Πλευρικών Διοδίων στο ύψος της Σιάτιστας», υπενθυμίζεται η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με την οποία απαιτούσε «να μην κατασκευαστούν διόδια στην περιοχή μας γιατί θα επιβαρύνουν το λαό του Βοΐου στις καθημερινές του μετακινήσεις στις υπηρεσίες, τους χώρους Υγείας και για τις επαγγελματικές του δραστηριότητες. Σημειώναμε επίσης τα υψηλά ποσοστά ανεργίας (60 % στο Δήμο μας)».

Πιστεύουμε ότι ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε σε ενέργειες, μαζί με τους φορείς της περιοχής, για να αποτρέψουμε την απόφαση κατασκευής Διοδίων, που οι εργασίες ξεκίνησαν πριν από λίγες μέρες».

Σε αγώνα για την ανατροπή των σχεδίων κατασκευής νέων διοδίων, καλεί και το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση που «όχι μόνο δεν καταργεί τα διόδια, αλλά εγκαθιστά νέα, αυξάνει το αντίτιμο διέλευσης, υπογράφει νέες συμβάσεις παραχώρησης έργων με τις εταιρίες που εκμεταλλεύονται τους εθνικούς δρόμους, που με τον ιδρώτα τους πλήρωσαν οι εργαζόμενοι για να κατασκευαστούν.»

Με αγωνία αναμένεται η αντίδραση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, το οποίο είχε ταχθεί κατά της εγκατάστασης νέων διοδίων επί της Εγνατίας Οδού και ζητούσε την ανάκληση της απόφασης του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για τη λειτουργία των νέων διοδίων.

 

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Εξαδάκτυλος στον VIvaGR: «Να δοθεί προτεραιότητα στην ΠΕ Κοζάνης στον εμβολιασμό- Θα το θέσω στην Επιτροπή» – Τι είπε για λιανεμπόριο, σχολεία στην περιοχή

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Για την αύξηση των κρουσμάτων στην περιοχή και τους τρόπους που μπορεί να αντιμετωπιστεί, μίλησε άλλων στον VivaGR ...