Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Κοινωνία > Πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση της ΑΝΚΟ- Δελτίο Τύπου

Πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση της ΑΝΚΟ- Δελτίο Τύπου

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Η Γενική Συνέλευση της ΑΝΚΟ πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη κατά την οποία αποφασίστηκε η προσαρμογή της σε Αναπτυξιακό Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης σύμφωνα με το άρθρο 2 του Ν.4674/20.

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου της ΑΝΚΟ σχετικά με την γενική συνέλευση αναφέρει τα εξής:

Κατά τη Γενική Συνέλευση της Αναπτυξιακής Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε. – ΑΝΚΟ που πραγματοποιήθηκε στις 9/9/2020, αποφασίστηκε η προσαρμογή της σε Αναπτυξιακό Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης σύμφωνα με το άρθρο 2 του Ν.4674/20.

Η προσαρμογή αυτή συμπίπτει χρονικά με την αναγκαιότητα για επιτάχυνση των διαδικασιών σχεδιασμού και παραγωγής έργου στο πλαίσιο υλοποίησης του υπό εκπόνηση προγράμματος δίκαιης αναπτυξιακής μετάβασης της Δυτικής Μακεδονίας λόγω απολιγνιτοποίησης και αλλαγής του παραγωγικού της μοντέλου, βασικό χαρακτηριστικό του οποίου είναι το εμπροσθοβαρές χρονοδιάγραμμα υλοποίησης.

Η μετεξέλιξη αυτή θα συμβάλλει σημαντικά στην ενίσχυση συμβολής της εταιρείας στο αναπτυξιακό γίγνεσθαι της περιοχής, αφ’ ενός διευκολύνοντας τον αναπτυξιακό σχεδιασμό των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού μέσω της επιτάχυνσης του ρυθμού εκπόνησης μελετών για την ωρίμανση έργων και της εν γένει υποστήριξης των Τεχνικών τους Υπηρεσιών και αφ’ ετέρου μέσω της εκτέλεσης δράσεων κρατικών ενισχύσεων ως ενδιάμεσοι φορείς, της αξιοποίησης χρηματοδοτικών εργαλείων και της διαχείρισης αναπτυξιακών, επενδυτικών και ειδικών προγραμμάτων χρηματοδοτούμενων από εθνικούς ή κοινοτικούς πόρους.

Το Γραφείο Τύπου

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Χαρδαλιάς προς δήμαρχο Κοζάνης: «Όποιος μας αμφισβητεί, αμφισβητεί 31 επιδημιολόγους

Μοίρασε το άρθρο...FacebookTwitteremail Στις «βολές» που εκτόξευσε ο δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας, για την επιβολή lockdown και το «πάγωμα» της ...