Αρχική > Ενέργεια > Πως ξαναμπήκε στο τσεπάκι η «κόκκινη κάρτα» του ΑΔΜΗΕ για τη συμμετοχή του Ορυχείου Αμυνταίου στη διακοψιμότητα

Πως ξαναμπήκε στο τσεπάκι η «κόκκινη κάρτα» του ΑΔΜΗΕ για τη συμμετοχή του Ορυχείου Αμυνταίου στη διακοψιμότητα

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αχός πολύς σηκώθηκε σχετικά με τη συμμετοχή του Ορυχείου Αμυνταίου στην πρόσφατη δημοπρασία διακοπτόμενου φορτίου, καθώς η καταστροφή που υπέστη το Ορυχείο το καλοκαίρι έκανε πολλούς να είναι -τουλάχιστον- επιφυλακτικοί για το κατά πόσο το Ορυχείο μπορεί πράγματι να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις που συνεπάγεται η συμμετοχή στο μηχανισμό διακοψιμότητας.

Πολλοί, μάλιστα, παρατήρησαν ότι στις 16 Φεβρουαρίου, ο ΑΔΜΗΕ ανακοίνωσε ότι το Ορυχείο Αμυνταίου δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής στην επικείμενη δημοπρασία διακοπτόμενου φορτίου.

Βάσει του Κανονισμού Δημοπρασιών για την Παροχή Υπηρεσίας Διακοπτόμενου Φορτίου, καταναλωτές για τους οποίους ο ΑΔΜΗΕ έχει διαπιστώσει ότι η Μέγιστη Ισχύς Εξαμήνου είναι μικρότερη από το 50% της Μέγιστης Ιστορικής Ισχύος, δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην επικείμενη δημοπρασία.

Επικαλούμενος τη συγκεκριμένη παράγραφο του Κανονισμού, ο ΑΔΜΗΕ αρχικά απέκλεισε το Ορυχείο Αμυνταίου από τη δημοπρασία. Προφανώς, ο λόγος για τον οποίο η Μέγιστη Ισχύς Εξαμήνου του Ορυχείου Αμυνταίου είναι μικρότερη από το 50% της Μέγιστης Ιστορικής Ισχύος έχει να κάνει με τη μεγάλη καταστροφή που υπέστη το καλοκαίρι.

Ο ίδιος κανονισμός, όμως, δίνει δικαίωμα στους αρχικώς αποκλεισθέντες καταναλωτές, να υποβάλλουν στον ΑΔΜΗΕ, τουλάχιστον τρεις ημέρες πριν την διεξαγωγή της δημοπρασίας, έκθεση αιτιολόγησης με την οποία δικαιολογείται η ανωτέρω απόκλιση και η πραγματική δυνατότητα προσφοράς του Δηλωθέντος Φορτίου Δημοπρασίας για την περίοδο που αφορά η επικείμενη δημοπρασία.

 

Δείτε περισσότερα εδώ

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team