Αρχική > Slider > Πως θα γίνουν τα πρωταθλήματα στην Ε.Π.Σ. Φλώρινας- Αρκετά ερωτηματικά σε Α΄ και Β΄

Πως θα γίνουν τα πρωταθλήματα στην Ε.Π.Σ. Φλώρινας- Αρκετά ερωτηματικά σε Α΄ και Β΄

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Με 2 κατηγορίες για μια ακόμα χρονιά θα διεξαχθούν τα πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ. Φλώρινας αφού η έλλειψη σωματείων δεν  επιτρέπει να διεξαχθεί και 3η.

Εδώ η Β΄ θα γίνει το πολύ με 10 σωματεία (μέχρις στιγμής αυτό δείχνουν τα στοιχεία) και το πιθανότερο σε ένα όμιλο και όχι σε 2 όπως πέρσι που μάλλον δεν ήταν και τόσο πετυχημένο.

 

Η πρώτη κατηγορία ήταν να γίνει φέτος με 14 ομάδες από 11 που ήταν πέρσι αφού μπορεί να ανέβηκε ο ΠΑΣ Φλώρινα, αλλά έπεσαν Μελιτέας Μελίτης και Ερμής Αμυνταίου, ανέβηκαν Μέγας Αλέξανδρος Περάσματος και Ιτιά Ιτιάς, πάρθηκε απόφαση να μη πέσει καμιά ομάδα και έτσι θα φτάναμε σε αυτό τον αριθμό.

Ωφελημένοι αυτής της απόφασης ήταν Φιλώτας και Αρμενοχώρι (2 ιστορικά σωματεία) που τερμάτισαν στις 2 τελευταίες θέσεις.

 

Τελικά το Αρμενοχώρι όπως όλα δείχνουν δεν θα κατέβει όπως και ο Ατρόμητος Σιταριάς και έτσι αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά θα πάμε σε πρωτάθλημα με 12 ομάδες.

 

Έτσι οι 14 (;) ομάδες που θα πάρουν μέρος στην Α΄ Κατηγορία της Ε.Π.Σ. Φλώρινας τη περίοδο 2019-20 είναι οι εξής:

 

1Μέγ. Αλέξ. Περάσματος
2Μελιτέας Μελίτης
3Θύελλα Φιλώτα
4Άρης Λόφων
5Ατρόμητος Σιταριάς
6Ηρακλής Αρμενοχωρίου
7Μακεδονικός Αγ. Παντελεήμονα
8Αίας Αμμοχωρίου
9Διαγόρας Βαρικού
10Ιτιά Ιτιάς
11Ελλάς Άνω Καλλινίκης
12Μέγας Αλέξανδρος Φλώρινας
13Ακρίτας Αχλάδας
14Ερμής Αμυνταίου

 

(Την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές πληροφορηθήκαμε ότι σε κίνδυνο τίθεται και η κάθοδος του Διαγόρα Βαρικού. Ίδωμεν)

 

Αναμένεται να είναι ένα ενδιαφέρον πρωτάθλημα μετά τη πτώση του Μελιτέα και του Ερμή αν και κανείς δεν ξέρει πως θα παρουσιαστούν στο νέο  πρωτάθλημα. Γιατί σίγουρα μετά από ένα υποβιβασμό καμιά ομάδα δεν είναι ίδια.

Όπως πληροφορούμαστε στον Ερμή θα γίνει μια μεγάλη ανανέωση με την ομάδα των Ελπίδων να «παίρνει προαγωγή» στη μεγάλη ομάδα.

Από εκεί και μετά ο Άγιος έχει πάντα υψηλούς στόχους ενώ κανείς δεν ξέρει πως θα παρουσιαστεί η Καλλινίκη που έχασε στις λεπτομέρειες το πρωτάθλημα πέρσι.

 

Στη Β΄ Κατηγορία όπως αναφέραμε πέρσι έγινε σε 2 ομίλους. Ένας είχε 8 ομάδες και ο άλλος 6 ομάδες.

 

1Μέγας Αλέξανδρος Περάσματος
2Ατρόμητος Κάτω Κλεινών
3Δόξα Κολχικής
4Ατρόμητος Φλώρινας
5Βίτσι Δροσοπηγής
6Τροπαιούχος Τροπαιούχου
7ΠΑΣ Πρέσπας
8Ακρίτας Πολυπλατάνου

 

1Ιτιά Ιτιάς
2Απόλλων Κέλλης
3Δάφνη Λεβαίας
4Ελπίδες Αμυνταίου
5Μέγας Αλέξανδρος Αετού
6Α.Σ. Ξινού Νερού

 

Σύνολο: 14.

 

Όπως αναφέραμε δεν έπεσε καμία ομάδα και ανέβηκαν Πέρασμα και Ιτιά. Άρα μένουν 12. Αφαιρούμε τις Ελπίδες που δεν θα κατέβουν και εξηγήσαμε το λόγο άρα μένουν 11.

 

Σίγουρες μέχρι στιγμής είναι οι Ατρόμητος Φλώρινας, Ατρόμητος Κάτω Κλεινών, Βίτσι Δροσοπηγής, ΠΑΣ Πρέσπας, Δάφνη Λεβαίας, Μέγας Αλέξανδρος Αετού ενώ θα ξανακατέβουν ο Παύλος Μελάς Φλάμπουρου (αυτές οι 7 είναι σίγουρες αφού δήλωσαν και στο κύπελλο) και η Κάτω  Υδρούσα.

Άρα αυτή τη στιγμή ήμαστε στις 8 και πιθανότατα θα δηλώσει και ο Απόλλων Κέλλης.

 

Εδώ να τονιστεί ότι τη νέα περίοδο οι ομάδες στην Α΄ Κατηγορία θα γίνουν 12 (αν δεν γίνει από φέτος)  ενώ η Ε.Π.Σ. θέλει να ξαναδημιουργήσει και την Γ΄ Κατηγορία.

 

Στην Ε.Π.Σ. Φλώρινας η κατάσταση είναι η ίδια όπως και στις όμορες ενώσεις Καστοριάς και Γρεβενών με τη 2η να είναι σε πιο χειρότερη κατάσταση και την ύπαρξη μόνο μιας κατηγορίας ενώ στη πρώτη η Β΄ έχει πάνω κάτω 7-8 ομάδες.

 

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Θεόφιλος Ηλιάδης

Αθλητικογράφος του e-ptolemeos.gr. Ασχολείται με το αθλητικό ρεπορτάζ από το 1990. Είναι πτυχιούχος του ΤΕΙ Μηχανολογίας Κοζάνης.