Αρχική > Προτάσεις > Πώς να ρυθμίσω την τηλεόρασή για να έχω την τέλεια εικόνα

Πώς να ρυθμίσω την τηλεόρασή για να έχω την τέλεια εικόνα

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Συνήθως ο μόνος οδηγός που ψάχνουμε μανιωδώς είναι ο τουριστικός οδηγός για την Ελλάδα ενώ ένας οδηγός σας για το πώς να ρυθμίσω την τηλεόρασή για να έχω την τέλεια εικόνα είναι κάτι που θα έπρεπε επίσης να μας απασχολεί. Και εδώ σας έχουμε την λύση!

Οι τηλεοράσεις ποτέ δεν ήταν σε καλύτερο επίπεδο απ’ ότι είναι σήμερα. Ακόμα κι αν οι πιο πρόσφατες εκδόσεις στις οθόνες τηλεοράσεων είναι διαθέσιμες μόνο για τα πολύ ακριβά μοντέλα, πλέον τείνουν και προς τη μαζική αγορά και η ποιότητα εικόνας που λαμβάνετε, ακόμη και από μια φθηνή τηλεόραση μπορεί να είναι εκπληκτική.

Η άνοδος των τηλεοράσεων 4K έχει φέρει τέσσερις φορές περισσότερα εικονοκύτταρα από ένα κανονικό σετ Full HD, οδηγώντας σε περισσότερες λεπτομέρειες και ακρίβεια. Εν τω μεταξύ, άλλες τεχνολογίες, όπως το Quantum Dot και τα πάνελ OLED σημαίνουν ότι η ποιότητα κάθε εικονοστοιχείου έχει επίσης βελτιωθεί, και τώρα έχουν ένα βάθος και ζωντάνια που αφήνει τις χθεσινές τηλεοράσεις να φαίνονται κακές. Παρ “όλα αυτά, είναι ακόμα δυνατό να αγοράσετε το καλύτερο και να βλέπετε το χειρότερο. Μην ανησυχείτε ένας δεν θα είναι αυτό που θα χρειαστείτε αυτή την φορά.

Το μόνο που θα χρειαστεί είναι να ρυθμίσετε κάποια πράγματα και θα είστε έτοιμοι να απολαύσετε τα αγαπημένα αφρώδεις κρασιά σας και την αγαπημένη σας σειρά με την καλύτερη εικόνα.

Οι προεπιλεγμένες ρυθμίσεις εικόνας που έχει η τηλεόραση από τον κατασκευαστή δεν λειτουργούν πάντα άριστα. Η γνώση γύρω από τις ρυθμίσεις του μενού θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά μεταξύ μιας ζωηρής εικόνας και μιας άχρωμης εικόνας.

Τα καλά νέα είναι ότι η σωστή ρύθμιση της οθόνης δεν κάτι δύσκολο, και πραγματικά δεν μπορείτε να κάνετε λάθος. Υπάρχει πάντα η εύκολη λύση της επιστροφής στις εργοστασιακές ρυθμίσεις.

 

Οι προεπιλογές υπάρχουν για κάποιο λόγο

Για τις περισσότερες συνθήκες περιεχομένου και προβολής, η τυπική ή η κανονική ρύθμιση παρέχει το καλύτερο σημείο εκκίνησης. Τα επίπεδα μαύρου χρώματος θα είναι τα σωστα για την οθόνη σας, τα χρώματα θα είναι κατάλληλα βελτιστοποιημένα και η αντίθεση ωραία και ζωηρή. Η Δυναμική είναι ουσιαστικά μόνο για το κατάστημα και πρέπει να αποφεύγεται, ενώ η Κινηματογραφική ρύθμιση είναι σχεδιασμένη για προβολή σε χαμηλό φωτισμό. Φυσικά μπορείτε να προσαρμόσετε και αυτές τις ρυθμίσεις σύμφωνα με την δική σας προτίμηση.

Υπάρχει και η αντίθετη άποψη, ότι οι περισσότερες προεπιλογές εικόνας στην τηλεόρασή σας καταστρέφουν την εικόνα και ότι ο μόνος τρόπος για να αποκτήσετε την τέλεια εικόνα είναι να το κάνετε μόνοι σας ή ένας ηλεκτρολόγος Αθήνα να έρθει και να σας καθοδηγήσει.

 

Συμβουλές παιχνιδιού

Αν η τηλεόραση σας δεν έχει προκαθορισμένη ρύθμιση παιχνιδιού, πιθανώς αξίζει να απενεργοποιηθεί χειροκίνητα όσο το δυνατόν περισσότερη επεξεργασία εικόνας γίνεται.

 

Τοποθεσία

Η τοποθεσία μπορεί να βελτιώσει πολύ την εμπειρία προβολής. Ανάλογα με τον τύπο της οθόνης, μπορεί να υποστείτε δραματική απώλεια της αντίθεσης και του χρώματος όταν βλέπετε υπό γωνία και αυτό ισχύει τόσο κατακόρυφα όσο και οριζόντια. Όπως και στην Σαντορίνη, για να απολαύσεις το ηλιοβασίλεμα πρέπει να είσαι στην σωστή τοποθεσία, ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και όταν βλέπετε τηλεόραση.

 

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Bottega: Εκλεκτός καφές κάθε πρωί, συνοδεία σπιτικών cookies, ΤΩΡΑ με ένα τηλέφωνο στο χώρο σου!

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Ξυπνάς το πρωί και χρειάζεσαι να πεις έναν ποιοτικό καφέ; Το BOTTEGA στην Πτολεμαΐδα, σου έχει τη λύση. ...