Αρχική > Slider > Οι πόρτες των ΑΕΙ–ΤΕΙ άνοιξαν για 3 στους 4 υποψηφίους του Ν. Κοζάνης – 1η στην Ιατρική Θεσσαλονίκης η Ελευθερία Βλάχου

Οι πόρτες των ΑΕΙ–ΤΕΙ άνοιξαν για 3 στους 4 υποψηφίους του Ν. Κοζάνης – 1η στην Ιατρική Θεσσαλονίκης η Ελευθερία Βλάχου

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

 

Για τους 3 στους 4 υποψηφίους του νομού Κοζάνης άνοιξαν διάπλατα οι πόρτες των ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, ενώ ένας αρκετά μεγάλος αριθμός κατάφερε να περάσει στη σχολή της πρώτης επιλογής.

Το ποσοστό επιτυχίας είναι μεγάλο, ωστόσο αξίζει να υπογραμμίσουμε την ξεχωριστή επιτυχία της Ελευθερίας Βλάχου. Η μαθήτρια του 1ου ΓΕΛ Κοζάνης με 19.667 μόρια πέρασε πρώτη στην Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης, κάνοντας το όνειρό της πραγματικότητα. Σε ιατρικές Σχολές πέρασαν κι’ άλλοι μαθητές σχολείων της Κοζάνης, ενώ πολύ περισσότεροι είναι οι επιτυχόντες σε Πολυτεχνικές Σχολές.

Σύμφωνα με στοιχεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης από 1.336 υποψηφίους των ΓΕΛ πέρασαν σε κάποια σχολή ΑΕΙ – ΤΕΙ οι 998, ποσοστό 74,7%. Από τους 495 υποψηφίους των ΕΠΑΛ πέρασαν οι 159, ποσοστό 31,12%. Άλλοι 146 υποψήφιοι από ΓΕΛ και ΕΠΑΛ του έτους 2015-2016 πέρασαν με το 10%.

Το 1ο ΓΕΛ Κοζάνης εκτός από το «θαύμα» της Ελευθερίας Βλάχου, έχει άλλους 4 επιτυχόντες σε ιατρικές σχολές και 21 επιτυχόντες σε πολυτεχνικές σχολές. Οι επιδόσεις του εν λόγω σχολείου ήταν πολύ καλές, αν αναλογιστεί κανείς ότι από τους 175 υποψηφίους πέρασαν οι 161.

Στο 2ο ΓΕΛ Κοζάνης από τους 112 υποψηφίους οι 77 πέρασαν στο πανεπιστήμιο και οι 35 στο ΤΕΙ. Στο 3ο ΓΕΛ από τους 180 πέρασαν οι 140. Ξεχωριστή είναι η επιτυχία της Ευμορφίας Πεχλιβανίδου, η οποία μπήκε στη σχολή πρώτης επιλογής, που είναι η Ιατρική Αθήνας.

Μιλώντας στον «e-ptolemeos.gr» οι φίλες Μεριζάνα Πλιάκη και Κυριακή Καραστέργιου από το 3ο ΓΕΛ Κοζάνης, δήλωσαν «ικανοποιημένες», καθώς, όπως είπαν «πετύχαμε το στόχο μας, περάσαμε στη σχολή της επιλογής μας». Η πρώτη πέρασε στο Παιδαγωγικό Βόλου και η δεύτερη στην Φαρμακευτική Θεσσαλονίκης. Όπως είπαν ήξεραν ότι περνάνε στις συγκεκριμένες σχολές, γι’ αυτό έχουν ήδη νοικιάσει σπίτι στο Βόλο και στη Θεσσαλονίκη αντιστοίχως. Η Μ. Πλιάκη επέλεξε το Παιδαγωγικό Βόλου, καθώς διαθέτει τμήμα Ειδικής Αγωγής, στο οποίο σκοπεύει να κάνει μεταπτυχιακό, μετά την αποφοίτησή της.

Με ανακοίνωσή της η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης συγχαίρει «όλους τους μαθητές και μαθήτριες που διαγωνίστηκαν, τους εκπαιδευτικούς που τους καθοδήγησαν και τις οικογένειες που τους στήριξαν στον σημαντικό αυτό αγώνα.

Συγχαίρουμε λοιπόν, τους επιτυχόντες, και τους ευχόμαστε να βαδίσουν στο νέο δρόμο που ανοίγεται μπροστά τους με επιτυχία. Ευχόμαστε σε όλα τα παιδιά, που πέτυχαν στις σχολές προτίμησης τους είτε σε άλλες σχολές, να οπλισθούν με αισιοδοξία και δύναμη και να θέσουν στόχους σημαντικούς ακολουθώντας το όραμα τους».

 

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: Χρήστος Βήττας