Αρχική > Στήλες > Γαστρονομία και διατροφή > Ποντιακές τηγανητές πατάτες

Ποντιακές τηγανητές πατάτες

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αγαπημένος μεζές μικρών και μεγάλων, διαχρονικά, η τηγανητή πατάτα δεν θα μπορούσε να λείπει από την ποντιακή κουζίνα.

Οι λάτρεις των πικάντικων γεύσεων αναζητήστε την ατζίκα σε μαγαζιά με ποντιακά ή ρωσικά τρόφιμα, και θα μας θυμηθείτε!

ΥΛΙΚΑ
  • πατάτες
  • κρεμμύδι
  • μαϊντανός
  • ατζίκα (προαιρετικά)
  • λάδι για το τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Κόβουμε τις πατάτες στρογγυλές και το κρεμμύδι σε ροδέλες.
  2. Πριν καεί καλά το λάδι, τοποθετούμε τις πατάτες στο τηγάνι και τηγανίζουμε με κλειστό καπάκι.
  3. Λίγο πριν τις βγάλουμε, ρίχνουμε τις ροδέλες του κρεμμυδιού και την ατζίκα (προαιρετικά) μέχρι να μαραθούν λίγο.
  4. Όταν είναι έτοιμες, προσθέτουμε το μαϊντανό ψιλοκομμένο.


Οι πατάτες της φωτογραφίας που δεν είναι κομμένες στρογγυλές, και το κρεμμύδι τους δεν είναι κομμένο σε ροδέλες,
θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν… «νεοποντιακές»!

Πηγή: pontosworld.com

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team