Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Ποντιακά > Ποντιακές συνταγές: Χαψία γιαχνί

Ποντιακές συνταγές: Χαψία γιαχνί

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email






της Άννας Αποστολίδου
Τα Χαψία για τους Πόντιους είναι τα δημοφιλέστερα ψάρια στον Πόντο. Ένα είδος γαύρου που βρίσκεται σε αφθονία στην Μαύρη Θάλασσα.
Υλικά
 
– 1 κιλό χαψία φρέσκα
– 3 μεγάλα κρεμμύδια χοντροκομμένα
– 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
– Αλάτι
– Ρίγανη
– Πιπέρι (πάπρικα ή καγιέν, κατά προτίμηση)
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και ξεπλένουμε τα χαψία. Αλατίζουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Καθαρίζουμε και χοντροκόβουμε τα κρεμμύδια (καλύτερα να είναι σε χοντρές λωρίδες).
Σ’ ένα βαθύ τηγάνι με καπάκι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια. Αλατίζουμε ελαφρώς, και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά ώσπου να μαραθούν.
Στη συνέχεια, τοποθετούμε πάνω τα χαψία το ένα δίπλα στο άλλο, πασπαλίζουμε με ρίγανη και πάπρικα, προσθέτουμε το νερό και σκεπάζουμε. Αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για περίπου 30 λεπτά.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team