Αρχική > Ποντιακά > Ποντιακές συνταγές: Χαψία γιαχνί

Ποντιακές συνταγές: Χαψία γιαχνί

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

της Άννας Αποστολίδου
Τα Χαψία για τους Πόντιους είναι τα δημοφιλέστερα ψάρια στον Πόντο. Ένα είδος γαύρου που βρίσκεται σε αφθονία στην Μαύρη Θάλασσα.
Υλικά
 
– 1 κιλό χαψία φρέσκα
– 3 μεγάλα κρεμμύδια χοντροκομμένα
– 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
– Αλάτι
– Ρίγανη
– Πιπέρι (πάπρικα ή καγιέν, κατά προτίμηση)
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και ξεπλένουμε τα χαψία. Αλατίζουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Καθαρίζουμε και χοντροκόβουμε τα κρεμμύδια (καλύτερα να είναι σε χοντρές λωρίδες).
Σ’ ένα βαθύ τηγάνι με καπάκι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια. Αλατίζουμε ελαφρώς, και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά ώσπου να μαραθούν.
Στη συνέχεια, τοποθετούμε πάνω τα χαψία το ένα δίπλα στο άλλο, πασπαλίζουμε με ρίγανη και πάπρικα, προσθέτουμε το νερό και σκεπάζουμε. Αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για περίπου 30 λεπτά.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team