Αρχική > Slider > Πόλος έλξης το Μουσείο Πτολεμαΐδας – Γοητεύει και εμπνέει η μουσειοσυσκευή “Αρχαία Ελληνική Κεραμική»

Πόλος έλξης το Μουσείο Πτολεμαΐδας – Γοητεύει και εμπνέει η μουσειοσυσκευή “Αρχαία Ελληνική Κεραμική»

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

2

Μεγάλη επισκεψιμότητα σημειώθηκε την Κυριακή (14/2) στο Παλαιοντολογικό Μουσείο Πτολεμαΐδας το οποίο φιλοξενεί για ολόκληρο τον Φεβρουάριο την  Μουσειοσυσκευή του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης «Αρχαία Ελληνική Κεραμική», καθώς δίνει το ερέθισμα να μάθουν τα παιδιά για την αρχαία ελληνική κεραμική και να παίξουν κατασκευάζοντας το δικό τους αγγείο.

gkek varavara

Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που στόχο έχει να φέρει τους γονείς με τα παιδιά τους στο Μουσείο, όπως δήλωσε στον «Π» η υπάλληλος του Παλαιοντολογικού- Ιστορικού Μουσείου Πτολεμαΐδας Βαρβάρα Γκέκα, τονίζοντας πως «τα παιδιά μαθαίνουν να κατασκευάζουν τα δικά τους κεραμικά αγγεία. Πιστεύω ότι γίνεται μια πολύ καλή δουλειά, μέσα από την οποία μαθαίνει ο κόσμος να έρχεται στο μουσείο.»

magou natasa

Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού αυτού προγράμματος γίνονται παρουσιάσεις για το πως κατασκευάζεται ένα αγγείο, από την εκπαιδευτικό Νατάσα Μάγγου (Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής) και την κ. Γκέκα.

Η κ. Γκέκα σημείωσε ότι «πρόκειται για μια πρωτοβουλία του προέδρου του Μουσείου και του ΚΟΠΠΑΠ του δήμου Εορδαίας κ. Χρήστου Κατσίνα, με στόχο να γίνει γνωστό το Μουσείο της Πτολεμαΐδας. Ο πρόεδρος θέλει με αυτό τον τρόπο να φέρει τα παιδιά στο Μουσείο, αλλά και να φέρει κοντά τους γονείς με τα παιδιά τους. Δηλαδή αντί να πάει ο γονιός το παιδί του την Κυριακή σε έναν παιδότοπο του προτείνει να πάρει το παιδί του και να έρθει να παίξει μαζί του στο μουσείο, μαθαίνοντας μάλιστα και οι δύο.»

Αναφερόμενη ειδικότερα στο συγκεκριμένο πρόγραμμα είπε πως θα διαρκέσει ολόκληρο τον Φεβρουάριο, αλλά και ότι «σύμφωνα με τον πρόεδρο του Μουσείου θα ακολουθήσουν και άλλα εκπαιδευτικά προγράμματα με αντικείμενο τη γλυπτική. Θα έρθει ένας γλύπτης για να διδάξει εθελοντικά την τέχνη του στα παιδιά, μέσα από παιχνίδι, για έναν μήνα τις Κυριακές.» Απηύθυνε μάλιστα σχετικό κάλεσμα και σε άλλους καλλιτέχνες που θα μπορούσαν να πάρουν μέρος σε κάποιο αντίστοιχο εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Αξιοσημείωτο είναι ότι υπάρχει πολύ μεγάλη συμμετοχή γονέων και παιδιών από την Κοζάνη, που αντί να πάνε στον παιδότοπο πήγαν την Κυριακή τα παιδιά τους στο μουσείο της Πτολεμαΐδας.

7

«Ένα ευχάριστο και δημιουργικό πρωινό» χαρακτήρισε το πρωί της Κυριακής η κ. Ελευθερία Ε Γραμματικού από την Κοζάνη και τόνισε ότι «ήταν ακόμα πιο ωραία από ό,τι περιμέναμε. Ήταν πολύ ευχάριστα.» Εξίσου εντυπωσιασμένος δήλωσε κι ο γιός της Κωνσταντίνος, ιδιαίτερα που όπως είπε «έκανα αγγείο με τις λαβές του».

8

«Κι εμείς ήρθαμε από Κοζάνη, το είδαμε στο Ίντερνετ και ήρθαμε. Ήταν πάρα πολύ ενδιαφέρον. Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν. Ήταν κάτι τελείως διαφορετικό για μια ωραία Κυριακή», δήλωσε στον «Π» και η κ. Θεοδώρα Κίτσογλου. Εξίσου ευχάριστα ήταν και για τον γιο της Θανάση Παπαγιάννη, μαθητή της Α΄τάξης του Δημοτικού: «Σήμερα ήταν μια ωραία εμπειρία. Μου άρεσε πολύ που έμαθα για την αγγειοπλαστική και να κάνω αγγεία.»

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή για το πρόγραμμα στο τηλέφωνο 24630 54444  από 10:00-14:00 μ.μ. από Δευτέρα έως Παρασκευή .

 

Προγράμματα

10:00-11:00 π.μ. πρόγραμμα «Μουσειακή Αγωγή Μαμά και Παιδί» για παιδιά από 4  ετών έως Α΄ τάξη Δημοτικού

11:15-12:15 μ.μ. πρόγραμμα για μαθητές  Β΄, Γ΄,  Δ΄ τάξη Δημοτικού

12:15-14:00  μ.μ.  πρόγραμμα για μαθητές , Ε΄, ΣΤ΄  τάξη Δημοτικού και Α΄ Γυμνασίου

 

36 4 5

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Ρόη Βασβατέκη