Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Πολλά χρονίζοντα προβλήματα των ΑΜΕΑ έρχεται να αναδείξει η φετινή Παγκόσμια Ημέρα τους! – Γράφει η Κούλα Πουλασιχίδου

Πολλά χρονίζοντα προβλήματα των ΑΜΕΑ έρχεται να αναδείξει η φετινή Παγκόσμια Ημέρα τους! – Γράφει η Κούλα Πουλασιχίδου

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Ο Δεκέμβριος μας φέρνει , εν μέσω Κορωνοϊού , τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας των ΑΜΕΑ ως ημέρα ανάδειξης των θεμάτων που απασχολούν τα άτομα με αναπηρία, ως ημέρα ενδυνάμωσης των διεκδικήσεων για την επιβαλλόμενη αλλαγή της νοοτροπίας των φορέων και των πολιτών , ώστε ως ισότιμοι πολίτες να έχουν τα ίδια κοινωνικά και ανθρώπινα δικαιώματα με τους συνανθρώπους τους.

Ωστόσο με πολλά χρονίζοντα προβλήματα θα βρει και εφέτος η 3η Δεκεμβρίου 2020 τα ΑμεΑ της Εορδαίας και της Π.Ε.Κοζάνης , σύμφωνα με το μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου ΑΜΕΑ Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης Μάκη Παναγιωτίδη , ο οποίος μιλώντας στο e-ptolemeos επεσήμανε ότι εξακολουθούν να υφίστανται τα ζητήματα αναφορικά με το Συνταξιοδοτικό , το Ασφαλιστικό, την Επαγγελματική Κατάρτιση και την Προσπελασιμότητα.

Ο κ. Παναγιωτίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του όμως ,σχετικά με την τελευταία συνάντηση που είχαν τα Δ.Σ. των δύο Σύλλογων ΑΜΕΑ με το Δήμαρχο Εορδαίας Παναγιώτη Πλακεντά, ο οποίος ήταν θετικός στην προώθηση και επίλυση των θεμάτων που τέθηκαν από τον Πρόεδρο του Συλλόγου ΑΜΕΑ Π.Ε. Κοζάνης Μιχάλη Μήγγο και από τον Πρόεδρο του Συλλόγου ΑΜΕΑ Γονέων – Κηδεμόνων και Φίλων ΑΜΕΑ Δυτικής Μακεδονίας Στέλιο Αντωναρίδη.

Ας ευχηθούμε η φετινή Παγκόσμια Ημέρα των ΑΜΕΑ ,έστω και στη σκιά του COVID 19 , να είναι η απαρχή για παγκόσμιες αποφάσεις που τείνουν προς την κατεύθυνση Δικαίωσης όλων των κατοίκων του πλανήτη χωρίς διαχωρισμούς , κοινωνικό ρατσισμό, προκαταλήψεις , περιθωριοποίηση!

 

ΚΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑΣΙΧΙΔΟΥ

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

ΕΟΔΥ: 2301 νέα κρούσματα 6/3 – πόσα εντοπίζονται στην ΠΕ Κοζάνης

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail 23 στην ΠΕ Κοζάνης, 6 στην ΠΕ Καστοριάς, 2 στην ΠΕ Φλώρινας Δείτε επίσης στο E-PTOLEMEOS.GR: Lockdown: 17+1 ...