Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Πόλεμος μεταξύ συνδικαλιστών με αφορμή την επίσκεψη Τσίπρα – Ο Επίκαιρος καταγράφει

Πόλεμος μεταξύ συνδικαλιστών με αφορμή την επίσκεψη Τσίπρα – Ο Επίκαιρος καταγράφει

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Πόλεμος ανακοινώσεων έχει ξεσπάσει τις τελευταίες μέρες ανάμεσα στις συνδικαλιστικές παρατάξεις στο σωματείο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, μετά την Επίσκεψη Τσίπρα στην περιοχή.

Η θεσμική απουσία του Σωματείου από τις εργασίες του συνεδρίου, σε συνδυασμό με την γενικώς μειωμένη συμμετοχή θεσμικών φορέων αλλά και πολιτών, προκάλεσε την αμηχανία στο κυβερνητικό στρατόπεδο. Η προσκείμενη στην Κυβέρνηση παράταξη ΑΡΚΕ, εξέδωσε αιχμηρή ανακοίνωση με την οποία κατηγόρησε το προεδρείο του Σπάρτακου για την απουσία του.
Σε απάντηση, η προσκείμενη στη ΔΑΚΕ παράταξη ΚΟΙΡΙΞΕ έβγαλε ανακοίνωση με την οποία αμφισβητεί τις διαδικασίες του συνεδρίου, και ανεβάζει περισσότερο τους τόνους λέγοντας μεταξύ άλλων: «ΔΕΝ είναι επιβεβλημένη η συμμετοχή του Σπάρτακου σε διαδικασίες τύπου«φιέστα» που δεν έχουν κανέναν απολύτως αντίκρισμα σε ό,τι έχει να κάνει με αυτό που λέμε απτή πραγματικότητα». Η ανακοίνωση της ΚΟΙΡΙΞΕ καταλήγει: «Ο κυβερνητικός-εργοδοτικός συνδικαλισμός στους κόλπους του συνδικαλιστικού κινήματος της ΔΕΗ, δεν τιμά κανέναν».

Κάπου στη μέση, βρίσκεται ο Πρόεδρος του Σπάρτακου Μόσχος Μόσχου, ο οποίος προς το παρόν δεν έχει απαντήσει, και προσπαθεί να κρατήσει τις ισορροπίες με τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ Γιώργο Αδαμίδη, ο οποίος συμμετείχε στο συνέδριο όντας συνομιλητής του Πρωθυπουργού και του Περιφερειάρχη. Όπως είναι γνωστό, ο Γιώργος Αδαμίδης άσκησε σφοδρή πίεση στο προεδρείο του Σπάρτακου έτσι ώστε να συμμετάσχει και αυτός στο Συνέδριο. Η επιλογή όμως του σωματείου να μην εμφανίσει φιλοκυβερνητικό προφίλ, δημιούργησε μεγάλες εντάσεις.

Η μάχη των ανακοινώσεων αναμένεται να συνεχιστεί, με τα φώτα να είναι στραμμένα στο εσωτερικό της παράταξης ΔΡΑΣΕ, όπου ανήκουν οι Μ. Μόσχου και Γ. Αδαμίδης.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team