Αρχική > Παραπολιτικά > Επίκαιρος > Πόλεμος Ιωσηφίδη – Γιαννακίδη με φόντο το έργο που απένταξε ο Καρυπίδης – Ο Επίκαιρος καταγράφει

Πόλεμος Ιωσηφίδη – Γιαννακίδη με φόντο το έργο που απένταξε ο Καρυπίδης – Ο Επίκαιρος καταγράφει

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Πόλεμος ανακοινώσεων έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον Εντεταλμένο Σύμβουλο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Σταύρο Γιαννακίδη, και τον πρώην Δήμαρχο Αμυνταίου Μάκη Ιωσηφίδη.

Η παρέμβαση του Μ. Ιωσηφίδη για το μείζον περιβαλλοντικό πρόβλημα της Βεγορίτιδας, και την απένταξη του έργου που θα έλυνε το πρόβλημα, ήταν η αρχή. Από εκεί και πέρα ο Σταύρος Γιαννακίδης απάντησε με ανακοίνωση του, και παραδέχθηκε ότι τα έργα απεντάχθηκαν, συμπληρώνοντας: «όντως εντάχθηκαν το Φεβρουάριο του 2014 και απεντάχθηκαν για διαχειριστικούς λόγους τον Ιανουάριο του 2017, σύμφωνα με τη σχετική Υπουργική Απόφαση του Απριλίου του 2014 που όριζε την απένταξη των έργων που δεν είχαν συμβατοποιηθεί μέχρι το Μάιο του 2014». Ακολούθως ο κ. Γιαννακίδης αναφέρθηκε στις τεχνικές διαδικασίες που χρησιμοποιούνται για τις «μεταφορές» έργων από τη μια  χρηματοδοτική περίοδο στην επόμενη, αναδεικνύοντας τη βούληση της παρούσας περιφερειακής αρχής να ξαναεντάξει από την αρχή το έργο.

Την Τετάρτη ο κ. Ιωσηφίδης επανήλθε στο θέμα. Στην ανακοίνωση του αναφέρει: «Στην παρέμβασή μου απάντησε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος για την παρακολούθηση του ΕΣΠΑ και των Έργων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας κ. Σταύρος Γιαννακίδης. Τι είπε; Ότι απένταξαν το έργο για να το ξαναεντάξουν!» Ακολούθως ο κ. Ιωσηφίδης πρόσθεσε: «Θα πρέπει να ξέρετε ότι τα κάθε λογής «θα» έχουν κουράσει τον κόσμο, που γνωρίζει πολύ καλά ότι ένα έργο που είχε ενταχθεί το 2014 σήμερα θα μπορούσε να λειτουργεί κανονικά! Λυπάμαι, αλλά δυσκολεύομαι να πιστέψω πως ό,τι δεν κάνατε τόσα χρόνια θα το κάνετε στους 9 μήνες που απομένουν στην θητεία σας. Εκτός εάν στόχος σας είναι να εντάξετε το απενταγμένο έργο στο προεκλογικό σας πρόγραμμα…»

 

Δείτε όλα τα άρθρα του «Επίκαιρου» εδώ…  

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team