Αρχική > Ελλάδα > Ποιοι θα κάνουν την τρίτη δόση του εμβολίου από Σεπτέμβριο

Ποιοι θα κάνουν την τρίτη δόση του εμβολίου από Σεπτέμβριο

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email


Δάλλας


Απαντήσεις σχετικά με το ποιοι θα πρέπει να κάνουν την τρίτη δόση του εμβολίου (τη λεγόμενη «αναμνηστική») έδωσε η Βάνα Παπαευαγγέλου κατά την ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας.

Κληθείσα να σχολιάσει τις πληροφορίες, ότι από το φθινόπωρο θα σταλεί εκ νέου SMS για την τρίτη δόση του εμβολιασμού, η κυρία Παπαευαγγέλου απάντησε αρχικά ότι «τρέχουμε μπροστά από τις εξελίξεις». Ωστόσο, επιβεβαίωσε ότι έχουν αρχίσει κάποιες συζητήσεις στην Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών αναφορικά με την τρίτη δόση και «σε ποιους θα εισηγηθούμε να κάνουν την τρίτη δόση».

Οπως εξήγησε, «το σκεπτικό για την τρίτη δόση αφορά σε συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού, που θεωρούμε ότι την έχουν ανάγκη, είτε γιατί έχουν κάποια υποκείμενα νοσήματα και είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι, είτε λόγω ηλικίας, είτε γιατί έχουν μεγάλη έκθεση, όπως είναι οι γιατροί».

Η καθηγήτρια Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών ανέφερε ότι η επιτροπή δεν έχει καταλήξει ακόμα στις οδηγίες, ως εκ τούτου δεν απάντησε στο αν θα υπάρξουν κυρώσεις γι” αυτούς που δεν θα δεχτούν.

Τι θα γίνει με τα self test στους μαθητές
Σχολιάζοντας τη δήλωση της υπουργού Παιδείας ότι οι μαθητές που θα εμβολιαστούν δεν θα υποβάλλονται σε self test, η Βάνα Παπαευαγγέλου σημείωσε ότι επ’ αυτού έχουν ξεκινήσει κάποιες συζητήσεις και τις επόμενες εβδομάδες θα συζητηθούν περισσότερα για τα πρωτόκολλα στα σχολεία.

«Δεν έχουμε καταλήξει με το τι θα γίνει με το self test, όμως νομίζω ότι η υπουργός είπε αυτή την οδηγία, ότι δεν θα κάνουν self test οι εμβολιασμένοι μαθητές, γιατί αυτό είναι που ισχύει και στις άλλες ηλικιακές ομάδες και στις άλλες ομάδες εργασίας. Και το σχολείο είναι η »εργασία» των παιδιών μας, έτσι; Αλλά δεν έχουμε καταλήξει σε αυτό ακόμα», κατέληξε.
Πηγή: iefimerida.gr 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Μέχρι αύριο οι αιτήσεις νέων ανέργων για το πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας για 5.000 ανέργους ηλικίας έως 29 ετών

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Αύριο, Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου και ώρα 23:59, λήγει η προθεσμία για την υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων ανέργων για τον ...