Αρχική > Slider > Ποιοι χώροι διερευνώνται για φιλοξενία προσφύγων στη Δυτική Μακεδονία – Αποκλείστηκε το στρατόπεδο «Μιλτιάδη Πόρτη» της Νεάπολης

Ποιοι χώροι διερευνώνται για φιλοξενία προσφύγων στη Δυτική Μακεδονία – Αποκλείστηκε το στρατόπεδο «Μιλτιάδη Πόρτη» της Νεάπολης

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

 

Ικανοποιημένος από την εξέλιξη ο δήμαρχος Βοΐου Δ. Λαμπρόπουλος

Βγήκε από τον χάρτη για την εγκατάσταση προσφύγων το στρατόπεδο «Μιλτιάδη Πόρτη» στη Νεάπολη Κοζάνης, μετά τη συνάντηση των τοπικών εκπροσώπων την Τρίτη στην Αθήνα με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας.

«Πάγωσε για τα επόμενα δύο χρόνια ή και αποκλείστηκε τελείως η εγκατάσταση και φιλοξενία προσφύγων στο συγκεκριμένο στρατόπεδο της Νεάπολης, κατά τη συζήτηση που είχαμε με τον αρμόδιο υπουργό, καθώς ο κ. Βίτσας κατανόησε τις δυσκολίες που υπάρχουν», δήλωσε στον «Π» ο δήμαρχος Νεάπολης, Δημήτρης Λαμπρόπουλος, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την έκβαση του θέματος. «Άλλωστε – είπε – εξηγήσαμε στον υπουργό ότι το στρατόπεδο είναι ακατάλληλο για τη φιλοξενία ανθρώπων και δεν πρέπει να το μετατρέψουμε σε «φυλακές ψυχών», αλλά ούτε μπορούν να εγκατασταθούν τόσοι πολλοί πρόσφυγες σε μια μικρή κωμόπολη των 1.500 κατοίκων, σε ένα χώρο που γειτνιάζει με τα σπίτια της Νεάπολης γιατί μπορεί να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα». Να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος Βοΐου κάνει λόγο για φιλοξενία 500 προσφύγων στο στρατόπεδο «Μιλτιάδη Πόρτη», αριθμός που θεωρείται μεγάλος από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και δεν επιβεβαιώνεται. Αντιθέτως, πηγές του υπουργείου λένε ότι ο συνολικός αριθμός προσφύγων που θα φιλοξενηθεί στη Δυτική Μακεδονίας είναι μικρότερος των πεντακοσίων.

Όπως έγινε γνωστό από την επίσημη ανακοίνωση του δήμου Βοΐου, ανατέθηκε από τον αρμόδιο υπουργό στον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας η εξεύρεση άλλων λύσεων και χώρων που θα μπορούσαν να φιλοξενηθούν πρόσφυγες, ο δε περιφερειάρχης θα κρατά ενήμερο τον υπουργό Δ. Βίτσα για την πορεία της διερεύνησης. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες συζητήθηκε και πάλι η δυνατότητα φιλοξενίας προσφύγων στα ξενοδοχεία του ορεινού όγκου των Γρεβενών, καθώς, όπως επισημάνθηκε οι ξενοδόχοι της περιοχής είναι ανοιχτοί στο να ξαναφιλοξενήσουν πρόσφυγες, ενώ το προηγούμενο της φιλοξενίας προσφύγων σ’ αυτά τα ξενοδοχεία κρίθηκε θετικό προηγούμενο, φέροντας συγχρόνως έσοδα στις συγκεκριμένες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.

Μεταξύ των άλλων σεναρίων που υπάρχουν μπαίνει πάλι στο κάδρο η Δεσκάτη. Να σημειωθεί ότι εκεί υπάρχει οικισμός Ρομά με περίπου 30 σπίτια, τα οποία είναι άδεια, ενώ θετική εμφανίζεται και η δημοτική Αρχή. Επίσης, αποκρυπτογραφώντας το σημείο της ανακοίνωσης του βουλευτή Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ, Μ. Δημητριάδη για «διερεύνηση διαφόρων πιθανοτήτων αξιοποίησης δημοσίων ή ιδιωτικών χώρων για προσωρινή διαμονή οικογενειών προσφύγων στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας», πρέπει να σημειωθεί ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο ενοικίασης άδειων διαμερισμάτων γι’ αυτό το σκοπό.

 

 

 

 

 

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: Χρήστος Βήττας