Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Πνεύμα κατάνυξης για τη Μεγαλόχαρη! – Γράφει η Κούλα Πουλασιχίδου

Πνεύμα κατάνυξης για τη Μεγαλόχαρη! – Γράφει η Κούλα Πουλασιχίδου

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Παρά τα περιοριστικά μέτρα και υπό τη σκιά του ΚΟΡΩΝΟΪΟΎ, με ευλάβεια και πίστη γιορτάστηκε και εφέτος η Κοίμησης της Θεοτόκου από χιλιάδες λαού, που συνέρρευσε στις Εκκλησίες σε κάθε γωνιά της χώρας .
Προσκυνητές κάθε ηλικίας έσπευσαν στις εκατοντάδες Εκκλησίες, που είναι αφιερωμένες στη χάρη Της και στάθηκαν κάτω από τις σεπτές εικόνες Της ,καθώς το επίσημο τελετουργικό δεν συμπεριελάμβανε τη λιτανεία ιστορικών Εικόνων και την αναβίωση των παραδοσιακών εθίμων.
Οι Εκκλησίες της Παναγίας φέρουν τη δική τους ονομασία όπως:Βρεφοκρατούσα, Ελεούσα, Εκατονταπυλιανή, Θαλασσινή , Σουμελά κ.ά. μα πάνω από όλα είναι η Παναγία ΜΑΝΑ!
Μία μάνα μοναδική που παρηγορεί, εμψυχώνει και γαληνεύει όποιον Της ζητάει βοήθεια .
Η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου είναι η μέρα χαρμολύπης για το χριστιανισμό και έχει περάσει στη λαογραφία μας ως Θρησκευτικό πανηγύρι και όχι ως πένθος, γιατί αναφερόμαστε όχι απλά στο θάνατο, αλλά στην Κοίμηση και στη μετάσταση της Παναγίας!
ΚΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑΣΙΧΙΔΟΥ

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Πως κατανέμονται τα χθεσινά κρούσματα στο Ν. Κοζάνης

Μοίρασε το άρθρο...FacebookTwitteremail Τα χθεσινά 24 κρούσματα στην ΠΕ Κοζάνης, κατανέμονται κατά πληροφορίες, ως εξής: 7 στο Δήμο Εορδαίας, 14 ...