Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Κοινωνία > Πληρωμή -εξπρές των χρεών του Δημοσίου-Τι αλλάζει

Πληρωμή -εξπρές των χρεών του Δημοσίου-Τι αλλάζει

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στόχος είναι να μηδενιστούν οι οφειλές του Δημοσίου (2 δισ.) έως το τέλος του 2020 και εφεξής να μην δημιουργηθούν νέες.

Τη δραστική μείωση του χρόνου αποπληρωμής οφειλών του Δημοσίου προς προμηθευτές και τη διενέργεια συμψηφισμών σε όλους τους φορείς της γενικής κυβέρνησης, ώστε να βάλει φρένο σε νέα ληξιπρόθεσμα από και προς το Δημόσιο, επιχειρεί το υπουργείο Οικονομικών, μέσω της ενεργοποίησης της ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Ήδη, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής της Κυριακής, έχει τεθεί σε λειτουργία η διασύνδεση του ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος δημοσιονομικής πολιτικής με το taxis ώστε οι συμψηφισμοί να γίνονται ηλεκτρονικά. Με αυτόν τον τρόπο αυτό αντικαθίσταται η διαδικασία αποστολής με φαξ των διενεργούμενων από τις ΔΟΥ συμψηφισμών και πλέον όλα γίνονται ηλεκτρονικά.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, για τις περιπτώσεις που υπάρχει ένδειξη ότι απαιτείται έλεγχος, οι υπηρεσίες της ΑΑΔΕ θα ελέγχουν τις προϋποθέσεις συμψηφισμού των απαιτήσεων κατά του Δημοσίου με οφειλές των δικαιούχων ή και τις προϋποθέσεις χορήγησης ενημερότητας.

Επίσης, προκειμένου να αποσυμφορηθούν οι υπηρεσίες οι οφειλές που είναι κάτω των 1.500 ευρώ θα διεκπεραιώνονται αμέσως.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, στόχος είναι να μηδενιστούν οι οφειλές του Δημοσίου (2 δισ.) έως το τέλος του 2020 και εφεξής να μην δημιουργηθούν νέες.

Πηγή: https://www.voria.gr/article/pliromi-expres-ton-chreon-tou-dimosiou–ti-allazi?fbclid=IwAR0CtPHwSfiuj1-k5H3zPrRYT79Q7Id64MXHvbeh74nXvMNA_-nIyNjEXJg

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team