Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Πλακεντάς για σκουπίδια Κέρκυρας: Η επεξεργασία απορριμμάτων θα μειώσει το κόστος ανταποδοτικών για τους Δήμους της Δ. Μακεδονίας

Πλακεντάς για σκουπίδια Κέρκυρας: Η επεξεργασία απορριμμάτων θα μειώσει το κόστος ανταποδοτικών για τους Δήμους της Δ. Μακεδονίας

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Το θέμα της έλευσης ποσότητας απορριμμάτων από την Κέρκυρα, για επεξεργασία στη ΜΕΑ (Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων) απασχόλησε εκτός ημερήσιας διάταξης το Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας την Πέμπτη, μετά από σχετική ερώτηση της αντιπολίτευσης που έθεσε ζητήματα «σκουπιδότοπου», ταφής των απορριμμάτων και πιθανών μολύνσεων κ.ο.κ.
Ο δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς απαντώντας σχετικά, απάντησε πως δεν θα γίνεται ταμία ταφή απορριμμάτων παρά μόνο επεξεργασία τους, δεν θα υπάρχει καμία μόλυνση και δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα. Τόνισε, δε, πως το οικονομικό όφελος είναι μεγάλο για την περιοχή. Μάλιστα όπως είναι γνωστό, η συμφωνία είναι για ένα χρόνο (με δυνατότητα για τρία χρόνια ωστόσο αυτό θα εξεταστεί του χρόνου),, αφορά θα 23.000 τόνους απορριμμάτων από την Κέρκυρα.
Η Δυτική Μακεδονία επεξεργάζεται 85.000 τόνους απορριμμάτων το χρόνο, με πλαφόν τις 120.000 τόνους, ενώ μετά τις 107.000 τόνους το κόστος των ανταποδοτικών τελών για τους δήμους θα μειωθεί στο μισό, όπως ενημέρωσε σχετικά το σώμα ο κ. Πλακεντάς, ο οποίος, επίσης, αποσαφήνισε το σχήμα ΣΔΙΤ της Μ.Ε.Α..


Διαβάστε όλα τα άρθρα του «Επίκαιρου» εδώ

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team