Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Πλακεντάς για ΔΕΗ: «Αναμένουμε απαντήσεις από την κυβέρνηση» – Βρυζίδου: «Θα είμαστε μπροστά στους αγώνες που θα κρατούν όρθια την περιοχή»

Πλακεντάς για ΔΕΗ: «Αναμένουμε απαντήσεις από την κυβέρνηση» – Βρυζίδου: «Θα είμαστε μπροστά στους αγώνες που θα κρατούν όρθια την περιοχή»

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Για τη ΔΕΗ και τις εξελίξεις στα ενεργειακά, κλήθηκαν να απαντήσουν οι τοπικοί φορείς που έδωσαν το «παρών» στις εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Πτολεμαΐδας.

Σε ερώτηση προς τον Δήμαρχο Εορδαίας, Παναγιώτη Πλακεντά, ο ίδιος απάντησε πως «όταν μάθουμε ποιο ακριβώς είναι το σχέδιο της κυβέρνησης, θα μπορέσω να τοποθετηθώ. Θυμίζουμε ότι συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο Εορδαίας, ενώ συζητήθηκε σχετικά το θέμα  μετά την επίσκεψη του Υφυπουργού κ. Θωμά στο περιφερειακό συμβούλιο. Αναμένουμε απαντήσεις. Εν αναμονή των συναντήσεων με τον Υπουργό κ. Χατζηδάκη και τον κ Πρωθυπουργό για να μας διευκρινιστεί ποιες ακριβώς είναι οι θέσεις της κυβέρνησης».

Η βουλευτής ΝΔ Παρασκευή Βρυζίδου, απάντησε πως «θα είμαστε μπροστά σε όλους τους αγώνες που θα κρατούν όρθια την περιοχή. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πει ότι τον τόπο μας θα τον στηρίξει σε όλες τις φάσεις για τα επόμενα χρόνια, ώστε η μεταλιγνιτική περίοδος να μην βρει την περιοχή μας έρημη. Η δήλωση του πρωθυπουργούν είναι μια επανάληψη και μια επεξήγηση των όσων ήδη γνωρίζαμε, για τις λιγνιτικές μονάδες που δρομολογήθηκαν από το παρελθόν ότι πρέπει να κλείσουν και στα επόμενα 2-3 χρόνια θα είχε κλείσει το 90%. Η ανακοίνωση και η ενημέρωση στα Ηνωμένα Έθνη είχε την έννοια ότι η χώρα μας θυσιάζεται και προσπαθεί για την προστασία του περιβάλλοντος, ως εκ τούτου θα πρέπει να της γίνει αυτή η αναγνώριση και να βοηθηθεί για να μπορέσει να πάει στο επόμενο στάδιο».

Η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καλλιόπη Βέττα έκανε λόγο στις δηλώσεις της για τον «αγώνα που πρέπει να κάνει η περιοχή για να μην κλείσουν οι λιγνιτικές μονάδες και αυτό αφορά κάθε κάτοικο της περιοχής, ώστε να είμστε αντίθετοι στη διακήρυξη Μητσοτάκη για κλείσιμο των μονάδων».


Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team