Αρχική > Slider > Ποιοί πληρώνουν το λογαριασμό ; Γράφει ο Σούλης Κρυσταλλίδης

Ποιοί πληρώνουν το λογαριασμό ; Γράφει ο Σούλης Κρυσταλλίδης

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Όπως ήταν αναμενόμενο πέρασαν από την συγκυβέρνηση όλα τα μέτρα, παρά την υποκρισία και τα «δάκρυα» των βουλευτών της κυβέρνησης, βέβαια στεναχωρήθηκαν πολύ αλλά τουλάχιστον τους έμεινε η καρέκλα εξουσίας…για παρηγοριά.

Ποιοί θα πληρώσουν όμως τον λογαριασμό της κυβερνητικής ανεπάρκειας;

Πρώτοι από όλους οι ένα εκατομμύριο ιδιωτικοί υπάλληλοι και ελεύθεροι επαγγελματίες…Γιατί θα πληρώσουν αυτοί το λογαριασμό;…
Γιατί δεν ανήκουν στο πελατολόγιο του Συριζα και γιατί αυτοί είναι που παράγουν.

Θα την πληρώσουν μαζί και οι δημόσιοι υπάλληλοι που πραγματικά προσφέρουν υπηρεσίες στο κράτος. Γιατί θα πληρώσουν και αυτοί το λογαριασμό;
Γιατί θα τους κόψουν το ίδιο ποσοστό από το μισθό με αυτούς που δεν έχουν αντικείμενο εργασίας, με αυτούς που ζημιώνουν το κράτος…με τους επίορκους υπαλλήλους.

Θα πληρώσουν το λογαριασμό και οι συνταξιούχοι…
Γιατί θα πληρώσουν και αυτοί το λογαριασμό;
Γιατί θα τους κόψουν το ίδιο ποσοστό από την σύνταξη με αυτούς που παίρνουν δυο, τρεις και τέσσερις συντάξεις και είναι 415 χιλιάδες αυτοί.

Στοχοποιούν ξεκάθαρα τους νοικοκυραίους, όσους παράγουν,όσους είναι έντιμοι και τυπικοί στις υποχρεώσεις απέναντι στο κράτος…Αλλά δεν τους νοιάζει…δεν ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ αυτοί.

Πούλησαν αντιμνημόνιο, γέμισαν την Ελλάδα με κρεμάλες για τους προηγούμενους, πότισαν με μίσος εναντίον οποιουδήποτε είχε αντίθετη ρητορική από τον Τσίπρα, τους βάφτισαν όλους προδότες και γερμανοτσολιάδες και τώρα χωρίς κανένα αίσθημα ευθύνης, ντροπής και αξιοπρέπειας 153 καρεκλοκένταυροι συνθλίβουν ότι απέμεινε από τους νοικοκυραίους.

Και κάτι ακόμη…
Για ποιό λόγο οι δανειστές ζήτησαν να μπει ο λεγόμενος «κόφτης» όπως βαφτίζει το έξτρα μνημόνιο ο Τσίπρας;

Για τον λόγο ότι η λειτουργία της οικονομίας της χώρας μας είναι μια μαύρη τρύπα, ένα βαρέλι δίχως πάτο, που μόνο καταναλώνει και δεν παράγει, ως αποτέλεσμα θα έχει στα ταμεία του κράτους να μην καταλήξει ούτε ένα ευρώ από την αυξημένη φορολογία και τις ασφαλιστικές εισφορές.
Ο κόφτης θα μπει σε λειτουργία όπως και να έχει και θα είναι απαραίτητος γιατί έτσι και μόνο έτσι θα μπορεί να συντηρηθεί το χυδαίο πελατειακό κράτος, η φτωχοποιηση θα είναι συνεχόμενη και αναπόφευκτη.
Ούτε αυτή η κυβέρνηση αλλά ούτε και η επόμενη δεν θα καταφέρει να ανατρέψει την κατάσταση και την πορεία της οικονομίας αν δεν σαρώσει το κράτος αν δεν αναστρέψει το παρόν καταναλωτικό και σοβιετικού τύπου οικονομικό μοντέλο.

Εφαρμόστε κύριοι όλων των μνημονιακων κομμάτων (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, Αν.Ελλ.) το μνημόνιο όπως ζητούν οι δανειστές…Όχι μόνο με φόρους για να αυξήσετε τα έσοδα προκειμένου να συντηρηθεί το χυδαίο πελατειακό κράτος…Αλλά πρώτα από όλα μειώστε τα έξοδα λειτουργίας του κράτους, για να ακολουθήσουμε τον δρόμο της Κύπρου, της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας, της Ισπανίας…το δρόμο έξω από τα μνημόνια.

Υ.Γ. Οι συνεχόμενες προσλήψεις προσωπικού στο δημόσιο σε μια τέτοια δυσμενή οικονομική συγκυρία δεν προσφέρει «ψωμί» στο λαό, αντιθέτως το αφαιρεί από τις επόμενες γενιές…υποθηκεύοντας το μέλλον των παιδιών μας.
Υ.Γ. 2. Η κυβέρνηση μπορεί να λέει ότι δεν μείωσε μισθούς και συντάξεις αλλά με την αύξηση της φορολογίας, του ΦΠΑ και του ΕΝΦΙΑ…κόβει ένα μισθό και μια σύνταξη από όλους με πλάγιο τρόπο!!!

 

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: Σούλης Κρυσταλλίδης

Χρυσοβεργης Κρυσταλλιδης...επώνυμο συνώνυμο των κουφωμάτων αλουμινίου! Σπούδασε Ηλεκτρολόγος μηχανικός Τ.Ε. Αν και γράφει με το αριστερό...αρθρογραφεί φιλελεύθερα!