Αρχική > Ελλάδα > Πιερρακάκης : «Οι πολίτες μπορούν να κάνουν τα ραντεβού στα ΚΕΠ μέσω τηλεδιάσκεψης»

Πιερρακάκης : «Οι πολίτες μπορούν να κάνουν τα ραντεβού στα ΚΕΠ μέσω τηλεδιάσκεψης»

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

«Όλες οι υπηρεσίες που εξυπηρετούν τους πολίτες στον ψηφιακό κόσμο ήρθαν για να μείνουν» τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Για την πρόοδο και εξέλιξη του Ψηφιακού Κόσμου στη χώρα μας εν μέσω της πανδημίας, μίλησε στον ρ/σ ΘΕΜΑ 104,6 ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης. Όπως είπε, αυτή η εξέλιξη ήταν μια εκκρεμότητα που απλά ο κορωνοϊός έσπρωξε πιο γρήγορα. Σημείωσε ότι ήταν ήδη από τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, ωστόσο εν μέσω συγκυρίας επιταχυνθούν οι διαδικασίες.

Μέσα σε διάστημα 9 μηνών με τις ειδικές πλατφόρμες (gov.gr) οι πολίτες μπορούν να εξυπηρετηθούν διαδικτυακά για τις ανάγκες που έχουν. Για παράδειγμα, μπορούν πλέον μέσω τηλεδιάσκεψης να κλείσουν το ραντεβού τους στο ΚΕΠ όπου θα πάρουν και το χαρτί τους μέσω μαιλ.

Ο υπουργός, υπογράμμισε ότι όλες οι υπηρεσίες που εξυπηρετούν τους πολίτες στον ψηφιακό κόσμο ήρθαν για να μείνουν και όταν ξεπεράσουμε την πανδημία το μόνο που θα αποχαιρετήσουμε οριστικά θα είναι το 13033. Μιλώντας, για τις νέες υπηρεσίες τόνισε ότι λειτουργούν όλες κανονικά. Παράλληλα, όπως είπε, το Ταμείο Ανάκαμψης θα δώσει σημαντικούς πόρους για την περαιτέρω επένδυση για την ψηφιοποίηση.

Παραδέχθηκε, ότι υπήρχαν προβλήματα τις πρώτες μέρες στην πλατφόρμα εκπαίδευσης, ωστόσο πλέον λειτουργεί, ενώ υπογράμμισε, ότι έγιναν μεγάλες προσπάθειες από το Υπουργείο Παιδείας ώστε να δεχθεί τον μεγάλο όγκο μέσω της Τηλεκπαίδευσης, ενώ όπως είπε το επόμενο διάστημα το Πανελλήνιο Δίκτυο θα αναβαθμιστεί.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Θεσσαλονίκη: Προσφυγή κατά των self test στο ΣτΕ από τρεις εκπαιδευτικούς, δύο δικηγόρους και έναν ιερέα

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν τρεις εκπαιδευτικοί, δύο δικηγόροι και ένας ιερέας, οι οποίοι είναι κάτοικοι Θεσσαλονίκης και ...