Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Επιχειρήσεις > Περισσότεροι από 4.000 ήταν οι νέοι πτυχιούχοι που δήλωσαν συμμετοχή στο Project Future της Τράπεζας Πειραιώς

Περισσότεροι από 4.000 ήταν οι νέοι πτυχιούχοι που δήλωσαν συμμετοχή στο Project Future της Τράπεζας Πειραιώς

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Περισσότεροι από 4.000 ήταν οι νέοι πτυχιούχοι που δήλωσαν συμμετοχή στο Project Future της Τράπεζας Πειραιώς και το αυξημένο ενδιαφέρον που καταγράφηκε, επιβεβαιώνει την ανάγκη που υπάρχει για σύνδεση της εξειδικευμένης εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας.

Η πρώτη φάση ολοκληρώθηκε με την υποβολή των αιτήσεων και ακολουθούν η διαδικασία της αξιολόγησης και στη συνέχεια η εκπαίδευση των νέων, ενώ ο δεύτερος κύκλος του προγράμματος θα υλοποιηθεί από την Τράπεζα Πειραιώς τον Μάρτιο του 2019.

Σε συνεργασία με το ReGenerationAcademy και προκειμένου να ανταποκριθεί στις ανάγκες της κοινωνίας, η Τράπεζα διαμόρφωσε ένα πρόγραμμα που παρέχει εφόδια και γνώσεις σε νέους πτυχιούχους, σε τρεις τομείς αιχμής που έχουν υψηλή ζήτηση στην αγορά εργασίας: το DigitalMarketing, το Customer Experience και τη Java.

Για τους νέους που θέλουν να εισέλθουν στην αγορά εργασίας είναι χρήσιμη εμπειρία ακόμη και το στάδιο της αξιολόγησης που γίνεται σε δύο φάσεις: καταρχάς με ψυχομετρικά τεστ με την μέθοδο των gamebasedassesmentsπου είναι η πιο σύγχρονη διαδικασία εκτίμησης της προσωπικότητας και κατόπιν με συνεντεύξεις, οι οποίες φέρνουν κοντά τους νέους με έμπειρα στελέχη της αγοράς.

Βάση του Project Future είναι άλλωστε η επαφή των νέων που αναζητούν εργασία με την αγορά και η δημιουργία ευκαιριών για όσους θέλουν να εργαστούν και να διακριθούν στην Ελλάδα.

Το πρόγραμμα προβλέπει ότι οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με επιχειρήσεις και θα τους δοθεί η δυνατότητα να επιλεγούν και να εργαστούνγια τουλάχιστον έξι μήνες, αμειβόμενοι με μισθό 750 ευρώ το μήνα.

Το πρόγραμμα εγγυάται ότι η σύμβαση θα έχει διάρκεια τουλάχιστον έξι μηνών, με την εμπειρία του ReGenerationAcademy να δείχνει ότι ως και το 85% των εργαζομένων, παραμένουν και στη συνέχεια στη θέση εργασίας.

Ο δεύτερος κύκλος του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο του 2019 και συνολικά κατά τη διάρκεια του Project Future θα εκπαιδευτούν 1.200 νέοι, ενώ 330 επιτυχόντες θα παρακολουθήσουν στη συνέχεια ένα από τα τρία πεδία εξειδίκευσης.

Εκτιμάται ότι μετά το τέλος της εκπαίδευσης, περισσότεροι από 300 εκ των συμμετεχόντων θα τοποθετηθούν στην αγορά εργασίας, με τους όρους που προαναφέρθηκαν.

Η Τράπεζα Πειραιώς συνεργάζεται για την υλοποίηση του προγράμματος με το ReGenerationΑcademy που έχει τη σχετική τεχνογνωσία καθώς και με τις Google, Facebook και Code.Hub, και το Κέντρο Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας Εξέλιξη του Ομίλου Πειραιώς για το μέρος της εκπαίδευσης.

Το ReGenerationAcademy είναι πυλώνας του προγράμματος αμειβόμενης απασχόλησης και προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης ReGeneration και φιλοξενεί προγράμματα εξειδικευμένης εκπαίδευσης, με στόχο να καλύψει διαθέσιμες θέσεις εργασίας, σε συγκεκριμένους τομείς της ελληνικής αγοράς, με πτυχιούχους υποψηφίους. Το ReGenerationAcademy περιλαμβάνει στοχευμένους κύκλους, οι οποίοι πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια του χρόνου αλλά και ανάμεσα στους γενικούς κύκλους του ReGeneration.

Η βάση του Project Future είναι η προσπάθεια να γεφυρωθεί η απόσταση που διαπιστώνεται μεταξύ της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και της αγοράς εργασίας ενώ το πρόγραμμα παράλληλα, φιλοδοξεί να συμβάλλει στην ανακοπή του braindrain των νέων πτυχιούχων.

Η Τράπεζα Πειραιώς επέλεξε να επενδύσει στη στοχευμένη εκπαίδευση και ιδιαίτερα, σε τομείς της ελληνικής οικονομίας όπου υπάρχoυν διαθέσιμες θέσεις εργασίας, βοηθώντας τους νέους να ενταχθούν δυναμικά στην αγορά, μέσα από ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα αμειβόμενης απασχόλησης και επαγγελματικής και προσωπικής ανάπτυξης.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team