Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Περισσότερη θερμική ενέργεια στην τηλεθέρμανση Πτολεμαΐδας – Εξασφάλισε η ΔΕΤΗΠ, με αναβάθμιση των εγκαταστάσεών της στον ΑΗΣ Καρδιάς

Περισσότερη θερμική ενέργεια στην τηλεθέρμανση Πτολεμαΐδας – Εξασφάλισε η ΔΕΤΗΠ, με αναβάθμιση των εγκαταστάσεών της στον ΑΗΣ Καρδιάς

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


 

Την αύξηση της θερμικής ενέργειας στο δίκτυο της Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας με περισσότερα απο 10 θερμικά MW από τον ΑΗΣ Καρδιάς, εξασφάλισε η Δημοτική Επιχείρηση Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας (ΔΕΤΗΠ), με την αναβάθμιση του ηλεκτρολογικού συστήματος του αντλιοστασίου της στον ΑΗΣ Καρδιάς.

kalfas giorg

Την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση των εργασιών αναβάθμισης που είχε δρομολογήσει η επιχείρηση προκειμένου να απορροφά περισσότερη θερμική ενέργεια το δίκτυο της τηλεθέρμανσης από τον ΑΗΣ Καρδιάς, εξέφρασε στον «Π» ο πρόεδρος της ΔΕΤΗΠ, Γιώργος Κάλφας. Ανέφερε συγκεκριμένα ότι «ολοκληρώθηκε η αναβάθμιση των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων της ΔΕΤΗΠ στον ΑΗΣ Καρδιάς, καθώς παραλήφθηκε ο νέος μετασχηματιστής που είχε παραγγείλει η επιχείρηση και τοποθετήθηκε ήδη στις 8 Δεκεμβρίου στο αντλιοστάσιο της επιχείρησης στον ΑΗΣ Καρδιάς.»

Ο πρόεδρος της ΔΕΤΗΠ εξήγησε ότι «ουσιαστικά η επιχείρηση με την αναβάθμιση των εγκαταστάσεών της και την προμήθεια ηλεκτρολογικού υλικού- ενός νέου-  μεγαλύτερου μετασχηματιστή αυξάνει την απορροφούμενη θερμική ισχύ από τον ΑΗΣ Καρδιάς και πλέον το δίκτυο της τηλεθέρμανσης θα παίρνει το μάξιμουμ της θερμικής ισχύος από τις μονάδες 3 και 4 του ΑΗΣ Καρδιάς που είναι σήμερα οι μοναδικοί τροφοδότες ενέργειας του συστήματος» και πρόσθεσε: «Με την ηλεκτρολογική ενίσχυση και αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του υποσταθμού μας αυξάνεται και η θερμική ισχύς που παίρνουμε. Μπορούμε πλέον τις πολύ κρύες μέρες του χειμώνα να παίρνουμε περισσότερα από 10 επιπλέον θερμικά MW από τον ΑΗΣ Καρδιάς. Από τα 80-82 MW που παίρναμε μέχρι σήμερα θα παίρνουμε πλέον από 92 έως και 95 θερμικά MW .»

«Το κόστος της ηλεκτρολογικής αναβάθμισης του υποσταθμού της ΔΕΤΗΠ ανήλθε περί τις 70.000 ευρώ», σημείωσε ο κ. Κάλφας, διευκρινίζοντας ότι το μισό ποσό, περί τις 37.000 ευρώ διατέθηκαν για την πληρωμή στο ΔΕΔΔΗΕ.

Ο πρόεδρος της ΔΕΤΗΠ υπενθύμισε ότι σε εξέλιξη βρίσκεται η κατασκευή ενός νέου εναποθηκευτή (δεξαμενής) θερμικής ενέργειας, χωρητικότητας 2.000 m3 (κυβικών) στο αντλιοστάσιο της επιχείρησης στο “Αγροκήπιο”, επένδυση η οποία αποσκοπεί στο να μπορεί η ΔΕΤΗΠ να καλύπτει τις αυξημένες ανάγκες θερμότητας κατά τις ώρες αιχμής ζήτησης, σε περιόδους μεγάλου ψύχους δηλαδή που αυξάνεται και η ζήτηση.

Ανέφερε επίσης ότι επίκειται κάθοδος στην Αθήνα εντός της εβδομάδας για να συζητηθούν με τη ΔΕΗ η τιμή παροχής θερμικής ενέργειας αλλά και όλα τα ζητήματα που αφορούν την τηλεθέρμανση.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Ρόη Βασβατέκη