Αρχική > Slider > Περίσσευμα αγάπης και προσφοράς επί 50 χρόνια από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φλωρίνης – Πρεσπών και Εορδαίας Θεόκλητο

Περίσσευμα αγάπης και προσφοράς επί 50 χρόνια από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φλωρίνης – Πρεσπών και Εορδαίας Θεόκλητο

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

 

  Άοκνος , αγωνιστής αλλά και σεμνός . Μία προσωπικότητα σοφή στο νου και στην καρδιά , με ήθος , πραότητα και μία αγκαλιά ανοιχτή για όλους .  Τα λόγια είναι φτωχά για να σκιαγραφήσω τη μορφή του Θεόπνευστου Ποιμενάρχη μας Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ.κ. Θεοκλήτου, του οποίου το  υποδειγματικό έργο παρουσιάστηκε στα πλαίσια της  Εκδήλωση τιμής  για την επέτειο των 50 χρόνων της Ιεροσύνης και της πνευματικής προσφοράς του, που διοργάνωσε το πρωί της Κυριακής 13 Μαΐου 2018  ο Δήμος Φλώρινας σε συνεργασία με όλους τους φορείς της περιοχής και της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε  στην κατάμεστη  αίθουσα «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» του Πολιτιστικού Κέντρου Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, με παρισταμένους  εκπροσώπους του Πατριαρχείου και  της Αρχιεπισκοπής, τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού  και πολλούς αυτοδιοικητικούς .

    Την  όμορφη και συγκινητική  εκδήλωση άνοιξε  η  Βυζαντινή χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών «Ιωάννης ο Δαμασκηνός», η οποία έψαλλε εκκλησιαστικούς ύμνους, ενώ στη συνέχεια  χαιρετισμό απεύθυναν  οι Μητροπολίτες: Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ.κ. Ιουστίνος, ο οποίος εκπροσώπησε τον Οικουμενικό Πατριάρχη και ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ.κ. Παύλος εκπροσωπώντας τόσο τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο όσο και την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ακολούθησε η ανάγνωση της χαιρετιστήριας επιστολής του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, των Μητροπολιτών Καστορίας κ.κ. Σεραφείμ, Γρεβενών κ.κ. Δαβίδ και Δρυϊνουπόλεως κ.κ. Ανδρέα, καθώς και της Μοναστικής Κοινότητας του Αγίου Όρους.

Αίσθηση προκάλεσε  ο συγκινητικός  χαιρετισμός του εκπροσώπου των κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Πρωτοσύγκελου Αρχιμανδρίτη Νικηφόρου Μανάδη  , καθώς και του οικοδεσπότη Δημάρχου Φλώρινας και Προέδρου της ΠΕΔ Ιωάννη Βοσκόπουλου,   ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε   στο πρόσωπο του  κ. Θεοκλήτου ο  Αρχηγός  Γ.Ε.Σ  Αλκιβιάδης  Στεφανής  με πολύ θερμά λόγια   , αλλά και όσοι έλαβαν το λόγο.

Μόνο καλά λόγια για τον τιμώμενο Ποιμενάρχη μας είχαν να πουν οι εκπρόσωποι : της Περιφέρειας Αντιπεριφερειάρχης Στέφανος Μπίρος , ο Δήμαρχος Αμυνταίου Κωνσταντίνος Θεοδωρίδης , ο Δήμαρχος Πρεσπών Παναγιώτης Πασχαλίδης , ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Εορδαίας Σάββα Ζαμανίδη Αντιδήμαρχος Ιωάννης Αριστερίδης και ο Δήμαρχος  Εδέσσης Δημήτριος Γιάννου, οι οποίοι  στο τέλος του προσέφεραν αναμνηστικά συμβολικά δώρα.

Ιδιαίτερη ήταν η στιγμή της  προβολής  DVD για τη ζωή και το έργο του κ. Θεοκλήτου, ενώ ακολούθησε η μεστή και από καρδιάς  κεντρική ομιλία από τον Μητροπολίτη κ.κ. Ιουστίνο, ο οποίος ως  γνωστόν διετέλεσε στενός συνεργάτης του τιμώμενου επισκόπου επί πολλά χρόνια .

Στην αντιφώνησή του ο Σεβασμιώτατος ήταν  εμφανώς συγκινημένος , ευχαριστώντας  όλους τους διοργανωτές για την εκδήλωση τιμής στο πρόσωπό του, η οποία  ολοκληρώθηκε με υπέροχα ακούσματα από τη παραδοσιακή χορωδία του Ωδείου Φλώρινας  και με τον   πολυχρονισμό του τιμώμενου Επισκόπου , που έψαλλε η Βυζαντινή χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών Φλώρινας.

Να σημειωθεί ότι προηγήθηκε  Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο , επί τη εορτή του τοπικού Αγίου Αγαθαγγέλου και τέλεση  Θείας Λειτουργίας προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου,  ενώ συλλειτούργησαν  και οι Σεβασμιότατοι Μητροπολίτες Βεροίας Ναούσης και Καμπανίας κ.κ. Παντελεήμων, Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας κ.κ. Ιωήλ, Σερβίων και Κοζάνης κ.κ. Παύλος, Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος, Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος και ο Θεοφιλέστατος επίσκοπος Αρούσης και Κεντρικής Τανζανίας κ.κ. Αγαθόνικος.  Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Παντελεήμων, ο οποίος αναφέρθηκε στην Ευαγγελική περικοπή της ημέρας, αλλά  και στο πρόσωπο του Μητροπολίτου κ. Θεοκλήτου, για τη μεγάλη  προσφορά του  στον τόπο. Από την πλευρά του   ο κ. Θεόκλητος ανταπέδωσε τις ευχές που ακούστηκαν, ευχαριστώντας  όλους όσους τον τίμησαν με την παρουσία τους.

Ήταν μία άψογα διοργανωμένη εκδήλωση και αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές  της.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: Κούλα Πουλασιχίδου