Αρχική > Slider > Περιμένουν το χιόνι για να δουν “άσπρη μέρα” τις γιορτές στο χιονοδρομικό Βίγλας – Πισοδερίου – Προς το παρόν λειτουργούν οι παιδικές πίστες

Περιμένουν το χιόνι για να δουν “άσπρη μέρα” τις γιορτές στο χιονοδρομικό Βίγλας – Πισοδερίου – Προς το παρόν λειτουργούν οι παιδικές πίστες

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

 

Λίγο ακόμη χιόνι περιμένουν τα χιονοδρομικά κέντρα της Δυτικής Μακεδονίας για να λειτουργήσουν τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, καθώς οι πίστες δεν μπορούν να ανοίξουν με το υπάρχον χιόνι.
Σύμφωνα με τον Κώστα Τόττη, στο χιονοδρομικό Βίγλας – Πισοδερίου, προς το παρόν λειτουργεί μόνο η παιδική πίστα. «Αν ρίξει λίγο χιόνι ακόμη θα λειτουργήσουν κανονικά όλες οι πίστες και ευελπιστούμε αυτό να συμβεί μέσα στο Σαββατοκύριακο», δήλωσε στον «e-ptolemeos.gr». Πρόσθεσε ότι «εμείς είμαστε πανέτοιμοι και περιμένουμε τους επισκέπτες». Είπε μάλιστα ότι «είναι μεγάλο το ενδιαφέρον των επισκεπτών και ήδη έχουν κλείσει τα καταλύματα της ευρύτερης περιοχής.
Στο χιονοδρομικό κέντρο Βασιλίτσας Γρεβενών έχει μόλις ελάχιστους πόντους χιονιού, ώστε να λειτουργεί αυτή τη στιγμή το λιφτ με το καρεκλάκι. Οι υπεύθυνοι πάντως, δεν είναι τόσο αισιόδοξοι στο να λειτουργήσουν τις γιορτές. Συμπερασματικά, για να δουν “άσπρη μέρα” τα χιονοδρομικά της περιοχής και να λειτουργήσουν κανονικά τις γιορτές, χρειάζεται τις επόμενες ώρες και ημέρες μια καλή χιονόπτωση.
Το χιονοδρομικό κέντρο της Βίγλας – Πισοδερίου, το οποίο έχει περισσότερες πιθανότητες να λειτουργήσει, είναι ένα αρκετά μεγάλο χιονοδρομικό κέντρο, το οποίο περιβάλλεται από ένα τοπίο εκπληκτικής φυσικής ομορφιάς. Από την κορυφή του χιονοδρομικού η θέα προς τις λίμνες των Πρεσπών είναι απίστευτη, ενώ οι διαδρομές των πιστών ανάμεσα από τις οξιές δίνουν μια άλλη διάσταση και ξεφεύγουν από τα τετριμμένα. Πρόκειται για ένα από τα παλαιότερα σε λειτουργία χιονοδρομικά κέντρα, αφού ο πρώτος του συρόμενος αναβατήρας τοποθετήθηκε το 1967. Η Βίγλα σήμερα διαθέτει πολλούς αναβατήρες και πίστες και ένα από τα ομορφότερα σαλέ που υπάρχουν στα ελληνικά βουνά. Έχει υψόμετρο 1.650μ. – 1.970μ. και διαθέτει πέντε αναβατήρες. Το συνολικό μήκος των πιστών είναι 13 χιλιόμετρα. Οι χιλιομετρικές αποστάσεις είναι 555 χλμ. από την Αθήνα και 178 χλμ. από την Θεσσαλονίκη.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: Χρήστος Βήττας