Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Αρθρογραφία > Περί χρήσης Άρθρου 19 του Προσυμφώνου για τη Συμφωνία των Πρεσπών – Γράφει ο Νίκος Λυγερός

Περί χρήσης Άρθρου 19 του Προσυμφώνου για τη Συμφωνία των Πρεσπών – Γράφει ο Νίκος Λυγερός

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Μετά από τις ακραίες δηλώσεις του Πρωθυπουργού των Σκοπίων για τη Μακεδονία μας, όπου έδειξε με ξεκάθαρο τρόπο την επεκτατική του προσέγγιση, υπάρχουν Έλληνες πολιτικοί που σκέφτηκαν να ενεργοποιηθεί το Άρθρο 19 του Προσυμφώνου των Πρεσπών επειδή υπάρχει μια διαφορά απόψεων. Όμως πρέπει να καταλάβουμε ότι αυτή η ιδέα έχει νόημα μόνο σε μια ισορροπημένη διαπραγμάτευση. Εδώ ξέρουμε όλοι ότι ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας και νυν Υπουργός Εξωτερικών υποστηρίζει εντελώς τον Πρωθυπουργό των Σκοπίων και ανέχεται, αν δεν συμφωνεί εντελώς, τις απόψεις του Ζάεφ για να τελειώσει η διαδικασία στα Σκόπια με τον πιο ομαλό τρόπο και να ξεπεραστούν οι αντιρρήσεις της εκεί αντιπολίτευσης. Άρα πάντα θα παρουσιάζει τις θέσεις του Πρωθυπουργού των Σκοπίων με τη δικαιολογία ότι πρέπει να τελειώσουν τα Σκόπια για ν’ αρχίσει τη συζήτηση η Ελλάδα. Κατά συνέπεια δεν πρόκειται να ενεργοποιήσει το Άρθρο 19 επί της ουσίας αλλά μόνο για το φαίνεσθαι, επειδή πρακτικά δεν υπάρχει διαφορά απόψεων. Κανένας από τους δύο Πρωθυπουργούς δεν σέβεται τον Ελληνισμό και την ιστορία του. Έτσι οι αναφορές στο Άρθρο 19 γίνονται μόνο για λόγους διπλωματικούς και για να κερδηθεί χρόνος από αυτούς που νιώθουν άβολα στη θέση που βρίσκονται έτσι ώστε να καθυστερήσει η διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα. Όμως το πρόβλημα δεν πρόκειται να λυθεί με αυτήν την χρονοκαθυστέρηση διότι είναι θεμελιακό και θα πρέπει να ακυρωθεί το Προσύμφωνο των Πρεσπών.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Αθανασία Βακωνάκη: Απάντηση στον κ. Χατζηδάκη: «Η Δυτική Μακεδονία θα έχει μέλλον κ. Χατζηδάκη ΜΟΝΟ ΑΝ το μέλλον αυτό θα είναι υψηλής τεχνολογίας και παγκόσμιο»

Μοίρασε το άρθρο...FacebookTwitteremail “Η Δυτική Μακεδονία θα έχει μέλλον κ. Χατζηδάκη ΜΟΝΟ ΑΝ το μέλλον αυτό θα είναι υψηλής τεχνολογίας και ...