Αρχική > Αρθρογραφία > Πέντε νοσοκομεία σε παρακμή με τις υπογραφές μας – Γράφει ο Αντώνης Κ. Πουγαρίδης

Πέντε νοσοκομεία σε παρακμή με τις υπογραφές μας – Γράφει ο Αντώνης Κ. Πουγαρίδης

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Τα νοσοκομεία υπολειτουργούν, οι κλινικές κλειστές, γιατροί δεν υπάρχουν και πάει λέγοντας. Γνωστά όλα αυτά. Ας μην αναλωθούμε όμως για άλλη μια φορά στο «τις πταίει», αφού κανείς από τους εμπλεκόμενους δεν είναι ικανός να δώσει άμεσες και ουσιαστικές λύσεις.

Οι σκεπτόμενοι πολίτες συνειδητοποιούν μέρα με την ημέρα πως δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις. Πως ειδικά τώρα, εδώ που φτάσαμε είναι ώρα να κάνουμε αυτό που στις πολιτισμένες χώρες θεωρείται αυτονόητο. Πως η λύση για το πρόβλημα είναι μία και είναι η εξής: Ένα νοσοκομείο στη Δυτική Μακεδονία. Και χρήζει άμεσης εφαρμογής.

Ο ιστορικός του μέλλοντος θα καταγράψει τις τεράστιες ευθύνες των δώδεκα Δημάρχων της Περιφέρειας μας, που δεν είχαν το ανάστημα να κάτσουν σε ένα τραπέζι να κάνουν την παραδοχή πως τα πέντε νοσοκομεία είναι πολλά για τόσους λίγους ανθρώπους και πως δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσουν. Δεν έκατσαν οι αυτοδιοικητικοί μας (ειδικά της παρούσας και της προηγούμενης θητείας που διοικούσαν εν κρίσει) να βάλουν στην άκρη τους τοπικισμούς, τους λαϊκισμούς και τους άλλους -ισμούς, και να αποφασίσουν που θα προτείνουν στο Υπουργείο Υγείας να βρίσκεται το μοναδικό «βιώσιμο» νοσοκομείο στην Δυτική Μακεδονία. Να κατέβουν από τα μπαλκόνια από τα οποία τάζουν πράγματα για τα οποία είναι θεσμικά αναρμόδιοι και να αντιμετωπίσουν με ρεαλισμό τα προβλήματα για να μην τους μουτζώνουν οι απόγονοι των ψηφοφόρων τους.

Φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Πλέον ο μόνος που μπορεί να καθαρίσει το παιχνίδι είναι ο Περιφερειάρχης με τους Βουλευτές. Να πάρουν μια πολιτική απόφαση που θα σπάσει αυγά, αλλά θα μας καταστήσει ένα πληθυσμό που σκέφτεται ορθολογικά και έχει σταματήσει να ψεκάζεται.

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

«Ενθυμούμενοι και …. συναντώντας τους νεκρούς μας!», Νικόλαου Ματθαίου, Δρ. Θεολογίας και Σ.Ε.Ε Θεολόγων Βορ. Αιγαίου

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail   «Γλυκειὰ ἡ ζωή κι᾿ ὁ θάνατος μαυρίλα»                                          (Δ. Σολωμός)   «Το ξέρω πως καθένας μονάχος πορεύεται στον ...