Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > ΠΔΜ: Τοπικό Σήμα Ποιότητας για τα τρόφιμα, με φόντο την «Αγροδιατροφική» – Ο Επίκαιρος καταγράφει

ΠΔΜ: Τοπικό Σήμα Ποιότητας για τα τρόφιμα, με φόντο την «Αγροδιατροφική» – Ο Επίκαιρος καταγράφει

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Μία σημαντική συνάντηση έλαβε χώρα το πρωί της Τρίτης στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας  με θέμα την παρουσίαση εργασίας του Τμήματος Βιομηχανικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας αναφορικά με την υιοθέτηση Τοπικού Σήματος Ποιότητας από τις επιχειρήσεις της Δυτικής Μακεδονίας για τα προϊόντα της περιοχής.

Η όλη ενέργεια, που γίνεται σε συνεργασία με την ΑΝΚΟ, προσέλκυσε το ενδιαφέρον βιοτεχνικών και βιομηχανικών επιχειρήσεων της περιοχής που ασχολούνται με το τρόφιμο, αλλά και θεσμικών εκπροσώπων από τα Επιμελητήρια. Στη συζήτηση που έγινε, εκφράστηκαν απόψεις στην κατεύθυνση της ταυτοποίησης των προϊόντων και στην βελτίωση του εξαγωγικού προφίλ των επιχειρήσεων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ενώ σχηματοποιήθηκε η εξέλιξη της όλης δράσης, την οποία θα τρέξει η «Αγροδιατροφική».
Σημαντική κουβέντα έγινε παράλληλα, για την ενεργοποίηση της περίφημης «Αγροδιατροφικής Σύμπραξης», φορέα που δημιουργήθηκε αλλά αδράνησε την προηγούμενη περίοδο. Όπως ανακοινώθηκε σχετικά, τις επόμενες εβδομάδες θα γίνει Γενική Συνέλευση του Φορέα, και θα προκύψει το νέο Διοικητικό Συμβούλιο. Εκτός από την Περιφέρεια, στο σχήμα συμμετέχουν Δήμοι και αρκετές εταιρίες της περιοχής, ενώ πρόθεση των εμπλεκομένων είναι να ενισχυθεί η επιχειρηματική παρουσία στο σχήμα, με τη συμμετοχή κι άλλων εταιριών που ασχολούνται με τον κλάδο του τροφίμου.


Διαβάστε όλα τα άρθρα του «Επίκαιρου» εδώ

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team