Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Παρουσία του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου κ.κ. Θεοκλήτου και πλήθους πιστών ο διήμερος εορτασμός της Ιεράς Μονής Αγίου Κοσμά του Αιτωλού

Παρουσία του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου κ.κ. Θεοκλήτου και πλήθους πιστών ο διήμερος εορτασμός της Ιεράς Μονής Αγίου Κοσμά του Αιτωλού

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Mε ιδιαίτερη και κατάνυξη τελέσθηκε, το απόγευμα της Παρασκευής 24/8, από το Σεβασμιώτατο  Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ.κ. Θεόκλητο, ευχέλαιο στην εορτάζουσα  Ιερά Μονή Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στην  Άρδασσα Εορδαίας, της οποίας ηγούμενος είναι ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως  Φλωρίνης –Πρεσπών και Εορδαίας  ο Αρχιμανδρίτης πατήρ  Νικηφόρος Μανάδης.

Στο βίο ,στις διδαχές και στις προφητείες του εορτάζοντος Αγίου αναφέρθηκε με τον πλέον γλαφυρό και κατανοητό  τρόπο ο Σεβασμιώτατος , που ήταν πλαισιωμένος από τον Ιερό Κλήρο της περιοχής..

Η προσέλευση του κόσμου στη διάρκεια του διημέρου 23 και 24 Αυγούστου 2018 ήταν τόσο μεγάλη , που πολλοί παρακολουθούσαν τις Ιερές Ακολουθίες από τον εξωτερικό χώρο του Μοναστηριού.

Να σημειωθεί ότι η ιερά Μονή Αγίου Κοσμά του Αιτωλού Αρδάσσης ιδρύθηκε από τo Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θεόκλητο το 2004, ενώ  βρίσκεται χτισμένη στις παρυφές του όρους Άσκιον, ανάμεσα στα χωριά Άρδασσα και Κρυόβρυση και αποτελεί ένα κόσμημα και ένα σημαντικό εκκλησιαστικό σύμβολο της περιοχής.

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Κούλα Πουλασιχίδου