Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Αρθρογραφία > Πάρις Κουκουλόπουλος: «Η αδιαφάνεια βλάπτει σοβαρά την δημόσια υγεία και τη δημοκρατία»

Πάρις Κουκουλόπουλος: «Η αδιαφάνεια βλάπτει σοβαρά την δημόσια υγεία και τη δημοκρατία»

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Η ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Από σήμερα Κυριακή η χώρα στο σύνολο της μπαίνει σε καθεστώς ολοκληρωτικού lockdown ανάλογο αυτού που εφαρμόζεται εδώ και 15 μέρες στην ΠΕ Κοζανης. Όπως δείχνει ωστόσο η περίπτωση της Κοζανης η αποκλιμάκωση των κρουσμάτων δεν είναι η αναμενόμενη με το συγκεκριμένο μέτρο χωρίς τη διενέργεια μαζικών και στοχευμένων τεστ όπως κατ´ επανάληψη έχουμε επισημάνει ήδη από το Νοέμβριο.
Από τις 19 Δεκεμβρίου που επιβλήθηκε ο αποκλεισμός της Κοζανης υποτίθεται ότι γίνονται μαζικά και στοχευμένα τεστ και συστηματικοί έλεγχοι, όπως αναφέρεται στο σχετικό ΦΕΚ. Δεδομένου ότι όπως σημειώθηκε τα κρούσματα επιμένουν, ιδιαίτερα στην Εορδαία και το Βόϊο, η κυβέρνηση οφείλει να ενημερώσει τους πολίτες τι ακριβώς συμβαίνει και τι ακριβώς πράττουν τα εντεταλμένα όργανα της στην περιοχή.
•Έχουν πραγματοποιηθεί έλεγχοι στο εργοτάξιο της Πτολεμαιδας V, ποια ήταν τα αποτελέσματα και ποιες οδηγίες δόθηκαν στους υπεύθυνους του έργου?
•Έχουν πραγματοποιηθεί έλεγχοι στις μονάδες και τα ορυχεία της ΔΕΗ, ποια ήταν τα αποτελέσματα και ποιες οδηγίες δόθηκαν στους αρμόδιους διευθυντές?
•Έχουν πραγματοποιηθεί έλεγχοι στους εργαζόμενους στα μεγάλα σούπερ μάρκετ και ποια είναι τα αντίστοιχα αποτελέσματα και οδηγίες?
•Έχουν πραγματοποιηθεί έλεγχοι στους εργαζόμενους στις Τράπεζες, ποια είναι τα αποτελέσματα και ποιες οδηγίες έχουν δοθεί στους αντίστοιχους διευθυντές?
•Έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος για τυχόν συσχέτιση της ασθένειας των γουνοφόρων με εργαζόμενους στα εκτροφεία και ποια ήταν τα αποτελέσματα?
•Ξεκίνησε κάποια μορφή συστηματικού ελέγχου στις υπηρεσίες που δέχονται και εξυπηρετούν πολίτες και αν ναι ποια είναι τα αποτελέσματα?
•Ποια είναι τα πραγματικά περιστατικά που σχετίζονται με εκκλησιαστικές τελετές στην περιοχή?
Εάν αληθεύουν όσα ακούγονται και γράφονται συνιστούν μέγα ζήτημα που σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να αιωρείται πλήττοντας το κύρος είτε της εκκλησίας είτε των ελεγκτικών αρχών.

Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να ενημερώσει καθαρά τους πολίτες στην ΠΕ Κοζανης τι ακριβώς συμβαίνει στην περιοχή γιατί οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν πώς παίρνονται σημαντικές αποφάσεις που επηρεάζουν τη ζωή τους. Είναι μια βασική αρχή της δημοκρατίας και στις μέρες μας θεμελιώδης και όταν αγνοείται προκαλούνται συνέπειες απρόβλεπτες.
Η αδιαφάνεια βλάπτει σοβαρά τη δημόσια υγεία και τη δημοκρατία

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

«Ένας χρόνος μετά…η πανδημία και οι προκλήσεις του Φθινοπώρου» – Γράφει ο Μιχάλης Παπαδόπουλος

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Τον Φεβρουάριο του 2020 ανακοινώθηκε το πρώτο εγχώριο κρούσμα με covid 19. Η Κυβέρνηση προέβη αποφασιστικά  στο lockdown ...