Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Παρατείνεται η ολοκλήρωση του έργου “Ανάπλαση βόρειας εισόδου Πτολεμαΐδας”

Παρατείνεται η ολοκλήρωση του έργου “Ανάπλαση βόρειας εισόδου Πτολεμαΐδας”

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Την παράταση προθεσμίας περάτωσης εργασιών του έργου «Ανάπλαση βόρειας εισόδου Πτολεμαΐδας» ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας στην τελευταία συνεδρίασή του, μετά από σχετική εισήγηση του αντιδημάρχου τεχνικών έργων, Κώστα Πολυχρονίδη και της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου Εορδαίας.

???????????????????????????????

Ο κ. Πολυχρονίδης ανέφερε ότι με αίτησή του ο ανάδοχος ζήτησε παράταση της προθεσμίας εκτέλεσης του έργου τεσσάρων μηνών, μέχρι τις 7 Μαΐου 2015, λόγω της καθυστέρησης που σημειώθηκε στην έκδοση αδείας εκσκαφής στο χώρο στον οποίο εκκρεμούν εργασίες του υποέργου υπογείωσης του δικτύου της ΔΕΗ.

Ο προϋπολογισμός του ανωτέρου έργου κατά την μελέτη ανέρχονταν σε 3.300.000,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένης και της μελέτης ανάπλασης του ΕΑΚ Πτολεμαΐδας) αλλά με την έκπτωση της μειοδότριας εταιρείας το έργο κατασκευάζεται με μειωμένο προϋπολογισμό κατά 44,17% επί των τιμών του τιμολογίου της μελέτης, με χρηματοδότηση από κονδύλια του ΕΣΠΑ, ενώ το χρονοδιάγραμμα προέβλεπε την εκτέλεση των εργασιών εντός 15 μηνών, με ημερομηνία περαίωσης των εργασιών την 17-1-2015.

???????????????????????????????

Ο αντιδήμαρχος ανέφερε ειδικότερα ότι οι εργασίες ξεκίνησαν αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης του έργου η οποία κοινοποιήθηκε στην τεχνική υπηρεσία στις 6-11-2013 και αφού έγινε ο ορισμός επιβλεπόντων μηχανικών από την τεχνική υπηρεσία την 6-11-2013, οπότε έγιναν και όλα τα σχετικά µε την έναρξη ενός έργου έγγραφα. Σημείωσε πως κατά τη χειμερινή περίοδο 2013-2014 δεν υπήρχαν ακραία καιρικά φαινόμενα ιδιαίτερα ασυνήθιστα για την περιοχή και πως οι εργασίες εκτελούνταν απρόσκοπτα και εντός του εγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος. Επισήμανε ωστόσο πως το γεγονός της παράλληλης εκτέλεσης του υποέργου της υπογειοποίησης  του δικτύου της ∆ΕΗ στο χώρο του έργου του θέµατος είχε ως συνέπεια την αναγκαστική αναστολή των εργασιών. Άλλος λόγος που καθυστέρησε το έργο, είπε, είναι η ανάγκη συμβατοποίησης ορισμένων νέων εργασιών (ηλεκτρομηχανολογικών) και η διευθέτηση απρόβλεπτων αναλώσιμων στον 1ο ΑΠΕ (Ανακεφαλαιωτικό Πίνακα Εργασιών), ο οποίος βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο έγκρισής του από το Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας.

???????????????????????????????

Ο κ. Πολυχρονίδης ανέφερε επίσης ότι λόγω της συνολικής καθυστέρησης μετατοπίστηκε  χρονικά η εκτέλεση της εργασίας των ασφαλτοστρώσεων, µε αποτέλεσμα να πέσει σε χειμερινή περίοδο, λόγω όμως των ακατάλληλων καιρικών συνθηκών υπάρχει προφανής αδυναμία εκτέλεσης του έργου ασφαλτόστρωσης.

???????????????????????????????

Υπενθυμίζεται ότι το έργο ανάπλασης της βόρειας εισόδου Πτολεμαΐδας ξεκίνησε στα μέσα Νοεμβρίου του 2013 και προέβλεπε εργασίες ανάπλασης των πεζοδρομίων και αλλαγή των φωτιστικών σωμάτων από την είσοδο των Εργατικών Κατοικιών Πτολεμαΐδας και του πάρκου στις Εργατικές Κατοικίες, την ανάπλαση των οδών Καραζάνου, Μανουηλάντων έως τη διασταύρωσή της με την οδό Οικοτροφείου (περιοχή δημοτικού κολυμβητηρίου- μπροστά από το κατάστημα Χ’ Παντελή) όπου προβλέπεται και η κατασκευή οδικού κόμβου.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Ρόη Βασβατέκη