Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Με την αξιολόγηση επιχειρείται η κατάργηση της μόνιμης εργασίας – Κατήγγειλαν οι εκπαιδευτικοί στην παράσταση διαμαρτυρίας στην περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης στην Κοζάνη

Με την αξιολόγηση επιχειρείται η κατάργηση της μόνιμης εργασίας – Κατήγγειλαν οι εκπαιδευτικοί στην παράσταση διαμαρτυρίας στην περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης στην Κοζάνη

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


 

Με βασικά αιτήματα την κατάργηση της αξιολόγησης, η οποία ουσιαστικά αποτελεί προπέτασμα καπνού για την κατάργηση της σταθερής και μόνιμης εργασίας, καθώς και την ενδυνάμωση του ολοήμερου σχολείου, οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εορδαίας και Κοζάνης, πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί παράσταση διαμαρτυρίας στην Διεύθυνση Περιφερειακής Εκπαίδευσης και επέδωσαν σχετικό ψήφισμα στον διευθυντή Κωνσταντίνο Κωνσταντόπουλο, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ.

Σε συνάντηση που είχαν οι δύο πλευρές, η πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Εορδαίας Κατερίνα Ασπράγγαθου, εξέφρασε την ανησυχία του κλάδου, υπογραμμίζοντας ότι «στον δημόσιο τομέα δρομολογείται η κατάργηση της ενιαίας σχέσης εργασίας και της σταθερής απασχόλησης μέσω της αξιολόγησης των δομών και υπηρεσιών, κάτι που ήταν μνημονιακή υποχρέωση από το μεσοπρόθεσμο του 2011 και το οποίο αποτρέψαμε με τους αγώνες μας. Με το μισθολόγιο – βαθμολόγιο κυβέρνηση και δανειστές απέτρεψαν τις αυξήσεις που προβλεπόταν με το ξεπάγωμα των μισθολογικών κλιμακίων, ενώ η ίδια η κυβέρνηση λίγους μήνες μετά νομοθέτησε τον «κόφτη», δηλαδή το αυτόματο πετσόκομμα μισθών και συντάξεων». Επίσης, η εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών, υπογράμμισε ότι «η δημιουργία του Ενιαίου Τύπου ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου με το οποίο του υπουργείο Παιδείας εξοικονόμησε 60 διδακτικές ώρες από κάθε σχολείο και την πρόσληψη 3.500 λιγότερων εκπαιδευτικών, σε συνάρτηση με τις αλλαγές στο νηπιαγωγείο και στο γυμνάσιο, έχει ως συνέπεια τη φετινή σχολική χρονιά, 6.000 συνάδελφοί μας εκπαιδευτικοί να οδηγηθούν στην ανεργία».

Ο διευθυντής της Περιφερειακής Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, διαβεβαίωσε την αντιπροσωπεία των εκπαιδευτικών ότι «σε σχέση με την αξιολόγηση δεν θα συμβεί τίποτα από όλα αυτά, με την παρούσα κυβέρνηση», ενώ για το ολοήμερο σχολείο είπε ότι «πολιτική βούληση του υπουργείου είναι η περαιτέρω αναβάθμισή του».

Επίσης, οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε. Εορδαίας και Κοζάνης, επέδωσαν ψήφισμα, με το οποίο διεκδικούν:

-Την θεσμοθέτηση δίχρονης προσχολικής αγωγής

-Να υπάρχει ελευθερία των νηπιαγωγών να λειτουργούν τα ολοήμερα νηπιαγωγεία με εναλλαγή βάρδιας, να υπάρχει ενιαίο υποχρεωτικό πρόγραμμα ολοήμερου νηπιαγωγείου και όχι διαχωρισμός υποχρεωτικού και προαιρετικού.

-Να ξεκινά το ωρολόγιο πρόγραμμα του νηπιαγωγείου μαζί με το ωρολόγιο πρόγραμμα του δημοτικού και να μειωθεί ο χρόνος αποχώρησης του πρωινού κύκλου.

-Να υπάρχει ένας υπεύθυνος δάσκαλος ολοήμερου δημοτικού σχολείου.

-Να εξομοιωθεί το ωράριο εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με αυτό της δευτεροβάθμιας.

Τέλος, ζητούν μαζικούς και μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών.

20161124_111512 20161124_112043 20161124_112138

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Χρήστος Βήττας