Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Πάνω από το 70% των μαθητών Γυμνασίων επέστρεψαν σήμερα στις τάξεις στο Ν. Κοζάνης – Πάνω από τους μισούς στο Λύκειο – Μετρημένοι στα …δάχτυλα οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου

Πάνω από το 70% των μαθητών Γυμνασίων επέστρεψαν σήμερα στις τάξεις στο Ν. Κοζάνης – Πάνω από τους μισούς στο Λύκειο – Μετρημένοι στα …δάχτυλα οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΧΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

Σε μεγάλα ποσοστά τόσο για μαθητές όσο και για εκπαιδευτικούς, επέστρεψαν σήμερα στα σχολεία η Α΄, Β΄, Γ΄ Γυμνασίου και η Α΄ και Β΄ Λυκείου, ωστόσο η εικόνα αυτή δεν παρατηρήθηκε για τους τελειόφοιτους της Γ΄ Λυκείου, μιας και μετρημένοι στα …δάχτυλα ήταν αυτοί που επέστρεψαν σήμερα στις τάξεις.

Οι υπόλοιπες τάξεις των σχολείων άνοιξαν σήμερα Δευτέρα στο πλαίσιο της δεύτερης φάσης λειτουργίας των σχολείων, μετά το δίμηνο «λουκέτο» λόγω περιορισμού εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με στοιχεία από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης, αναφορικά με τη συμμετοχή, αρχικά, των καθηγητών στις σχολικές μονάδες, αυτή σήμερα, κυμάνθηκε ως εξής:

  • Στα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ οι εκπαιδευτικοί είχαν ποσοστό συμμετοχής στο 83%
  • Στα γυμνάσια 86%

Στους μαθητές, παρατηρήθηκε το φαινόμενο, όσο πιο μεγάλη είναι η τάξη τόσο μικρότερος ήταν και ο αριθμός των μαθητών που συμμετείχαν στο μάθημα.

Στα Γυμνάσια:

  • Στο 76% ήταν η συμμετοχή στην Α΄ Γυμνασίου
  • Στο 72% στη Β΄ Γυμνασίου
  • Στο 78% στη Γ΄ Γυμνασίου

Στα Λύκεια:

  • Στο 61% ήταν η συμμετοχή στην Α΄ Λυκείου
  • 51% στη Β΄ Λυκείου
  • 14% στη Γ΄ Λυκείου


Παρατηρήθηκε, δηλαδή, το φαινόμενο οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου να μην πάνε στο σχολείο σε συντριπτικά μεγάλο ποσοστό  και να εκμεταλλευτούν πιθανώς τις απουσίες τους για να διαβάσουν για τις πανελλήνιες εξετάσεις.

Επίσης, όπως τόνισε η Δ/ντρια της Δ/νσης Β/θμιας Εκπ/σης Βασιλική Βόντσα, υπάρχει  επάρκεια και σε αντισηπτικά, υλικά καθαριότητας και σε μεγάλο ποσοστό και σε εκπαιδευτικούς, μιας και προέκυψαν μόνο οι συνηθισμένες άδειες που δίνονται.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Καστοριά: Εικόνες από την εκπαίδευση των αστυνομικών της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης

Κοινοποίησε το.... Facebook Twitter Print email Άλλη μία εκπαίδευση των αστυνομικών που απαρτίζουν την Ομάδα Δίκυκλης Αστυνόμευσης #ΔΙ_ΑΣ της Διεύθυνσης ...