Αρχική > Στήλες > Παιδαγωγικά > Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας:Ολοκληρώθηκε ο 1ος Διακρατικός Διαγωνισμός συγγραφής Δοκιμίου

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας:Ολοκληρώθηκε ο 1ος Διακρατικός Διαγωνισμός συγγραφής Δοκιμίου

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
emailΜε θετικό πρόσημο ολοκληρώθηκε ο 1ος διακρατικός Διαγωνισμός συγγραφής Δοκιμίου με θέμα: «Η φιλία είναι μία ψυχή, που κατοικεί σε δύο σώματα», ο οποίος διήρκησε από 1 Μαρτίου έως 23 Απριλίου 2021 και διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Ελληνικής Γλώσσας (Πανεπιστημιακό Ερευνητικό Κέντρο ΤΗΜΕΝΟΣ) του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Ελληνικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Ιταλίας. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν μαθητές σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από τους Νομούς Αττικής και Δυτικής Μακεδονίας καθώς και μαθητές Κλασικών Λυκείων από την περιοχή της Λομβαρδίας, στην Ιταλία.

Η συμμετοχή υπήρξε μεγάλη και οι μαθητές/τριες εργάστηκαν με ζήλο, δημιουργώντας ενδιαφέροντα δοκίμια με φαντασία, δημιουργικότητα, ευρυμάθεια και κριτική διάθεση.

Η επιτροπή αξιολόγησης για τα γραπτά των μαθητών των περιοχών της Δυτικής Μακεδονίας και του Νομού Αττικής αποτελούνταν από τους:  Ελένη Γρίβα, Κάλλη Οικονόμου, Ιωάννα Καϊάφα, Αικατερίνη Δημητριάδη, Χριστίνα Καραγιάννη, Ηλία Κουρκουλάκο, Κυριακή Αμαραντίδου, Γιώργο Σιούλα, Ελένη Κοροσίδου και Αθανάσιο Ραφτόπουλο. Αντίστοιχα, η επιτροπή αξιολόγησης για τα γραπτά των μαθητών της περιοχής της Λομβαρδίας αποτελούνταν από τους: Νίκο Φράγκο, Πελαγία Γορανίτου, Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου, Vittoria Criscuola, Carla Vetere.

Σύμφωνα με την προκήρυξη, θα επιδοθούν τρία βραβεία για τους νικητές για κάθε εκπαιδευτική βαθμίδα (Δημοτικό-Γυμνάσιο-Λύκειο) που θα αφορούν ηλεκτρονικό εξοπλισμό καθώς και βιβλία. Τέλος, θα απονεμηθούν  τιμητικοί έπαινοι για τα δέκα επόμενα καλύτερα δοκίμια μαθητών από κάθε εκπαιδευτική βαθμίδα και από τους δύο εμπλεκόμενους φορείς.

Οι βραβευθέντες θα ενημερωθούν με προσωπικό μήνυμα (για λόγους προστασίας και διασφάλισης των προσωπικών τους δεδομένων) για τον τρόπο και τόπο παραλαβής των βραβείων, καθώς και για την τελετή βράβευσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου.

 

Περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με την εκδήλωση θα ανακοινωθούν στις ιστοσελίδες των δύο Φορέων:

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Καστοριά: Απρόσμενη συνάντηση με αρκούδα (βίντεο)

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Απρόσμενη συνάντηση με αρκούδα είχε χθες το βράδυ ο οδηγός ταξί Νίκος Γιοβάνης, λίγο έξω από τα Λακκώματα, ...