Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Κοινωνία > Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας | Ίδρυση Κοινού Διακρατικού Ερευνητικού Εργαστηρίου μεταξύ των Πανεπιστημίων Δυτικής Μακεδονίας και Kragujevac της Σερβίας

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας | Ίδρυση Κοινού Διακρατικού Ερευνητικού Εργαστηρίου μεταξύ των Πανεπιστημίων Δυτικής Μακεδονίας και Kragujevac της Σερβίας

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Στην Ίδρυση Κοινού Διακρατικού Ερευνητικού Εργαστηρίου (ΔΕΕ) για την εκμάθηση ξένων γλωσσών στην παιδική ηλικία προχώρησαν το Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και η Παιδαγωγική Σχολή του Πανεπιστημίου Kragujevac της Σερβίας.

Στόχος του Κοινού Διακρατικού Ερευνητικού Εργαστηρίου είναι η διεπιστημονική μελέτη σε θέματα εκμάθησης μιας δεύτερης γλώσσας σε μικρή ηλικία,  η ερευνητική σύμπραξη επιστημόνων και ερευνητών  από διαφορετικά επιστημονικά πεδία, από την Ελλάδα, τη Σερβία και άλλες χώρες,  για να ερευνήσουν ζητήματα που αφορούν την πρώιμη διγλωσσία/πολυγλωσσία. Απώτερος σκοπός είναι η ενθάρρυνση και προώθηση καινοτομιών στη διδασκαλία των γλωσσών σε μικρά παιδιά (ανάμεσα σε αυτές τις γλώσσες είναι και η ελληνική ως δεύτερη/ξένη γλώσσα) και η αξιοποίηση εναλλακτικών εργαλείων αξιολόγησης της γλωσσομάθειάς τους.  Έδρα του Κοινού εργαστηρίου είναι η Παιδαγωγική Σχολή στου Σέρβικου πανεπιστημίου στην πόλη Jagodina ενώ στη Φλώρινα στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας θα λειτουργεί το παράρτημα.

Το Κοινό Διακρατικό Ερευνητικό Εργαστήριο ιδρύθηκε σε συνέχεια της υπογραφής πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και του Πανεπιστημίου Kragujevac.

Το κοινό ερευνητικό εργαστήριο ιδρύθηκε με πρωτοβουλία της Καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Kragujevac, κ. Vera Savic και της Καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, κ. Ελένης Γρίβα.

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team