Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Κοινωνία > «Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας | Επίσκεψη του Τμήματος Εργοθεραπείας στον Ξενώνα Βραχείας Παραμονής Νεφέλη»

«Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας | Επίσκεψη του Τμήματος Εργοθεραπείας στον Ξενώνα Βραχείας Παραμονής Νεφέλη»

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

 

Οι φοιτητές του τμήματος Εργοθεραπείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας επισκέφθηκαν χθες, 10 Δεκεμβρίου, τον Ξενώνα Βραχείας Παραμονής «Νεφέλη», του Ψυχιατρικού Τμήματος του Νοσοκομείου Κοζάνης. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος «Εισαγωγή στην Ψυχολογία», με την Καθηγήτρια κ. Αλεξία Ανδρεοπούλου.

Η επίσκεψη περιλάμβανε ξενάγηση στη δομή και ομιλία από τον εργοθεραπευτή του ξενώνα κ. Μιχάλη Κλημαντάκη. Ο Κ. Κλημαντάκης μίλησε για την ψυχιατρική εργοθεραπεία, που αποτελεί μια μορφή θεραπείας, με την οποία ο ψυχικά ασθενής ενθαρρύνεται να πραγματοποιεί χρήσιμους στόχους (tasks), με σκοπό να μάθει ή να επανακτήσει ικανότητες και λειτουργίες, βασικές για την προσαρμογή και λειτουργικότητά του σε ατομικό, εργασιακό και κοινωνικό επίπεδο.

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Εργοθεραπείας κ. Δημήτριος Τσιαμήτρος και η Καθηγήτρια κ. Αλεξία Ανδρεοπούλου, συγχαίρουν τους φοιτητές για τη συμμετοχή και το  ενδιαφέρον τους κι ευχαριστούν τους ενοίκους του ξενώνα για την θερμή υποδοχή τους. Ευχαριστούν επίσης θερμά τους νοσηλευτές του ξενώνα, τον επιστημονικά υπεύθυνο ψυχίατρο κ. Τριαντάφυλλο Τριανταφυλλίδη και τον κ. Μιχάλη Κλημαντάκη, ο οποίος προσπάθησε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να μοιραστεί όσο το δυνατόν περισσότερες γνώσεις από την τριακονταετή εμπειρία του στο χώρο.

 

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team