Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Στήλες > Σχολικά κείμενα > 5ο Γυμνάσιο > Παίζοντας… εναντίον της παραπληροφόρησης -Από την εφημερίδα του 5ου Γυμνασίου

Παίζοντας… εναντίον της παραπληροφόρησης -Από την εφημερίδα του 5ου Γυμνασίου

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Παίζοντας… εναντίον της παραπληροφόρησης

Είναι πλέον γνωστό ότι η παραπληροφόρηση, γνωστή και σαν fake news, αποτελεί ένα συχνό πρόβλημα του διαδικτύου. Όλοι έχουμε διαβάσει ένα κείμενο ή γενικότερα κάποια πληροφορία για την οποία δεν γνωρίζαμε αν είναι τελικά αξιόπιστη. Έτσι συχνά, μικροί και μεγάλοι, πέφτουν θύματα των fake news, καθώς ένα τέτοιο γεγονός είναι αναπόφευκτο. Στα πλαίσια αυτά, και προκειμένου τα παιδιά να αποκτήσουν τοίχο προστασίας, ιστοσελίδες έχουν δημιουργήσει παιχνίδια ενημέρωσης για τα fake news.  Κάποια από αυτά τα διαδραστικά παιχνίδια είναι :

Tο Fakey

Σε αυτό το παιχνίδι, ο στόχος κάθε παίκτη είναι να αναγνωρίσει αν διάφορα άρθρα περιλαμβάνουν αληθή ή ψευδή στοιχεία και να πράξει ανάλογα (να το κοινοποιήσει, να κάνει like ή να προσπαθήσει να τα διασταυρώσει). Όσο περισσότερες είναι οι αξιόπιστες πληροφορίες που διαθέτει ένας παίκτης, τόσο περισσότερους πόντους κερδίζει.

NewsFeed Deffenders

To επόμενο παιχνίδι είναι ένα παιχνίδι ρόλων. Αφού ο παίκτης επιλέξει το δικό του avatar, μπαίνει στο ρόλο να υπερασπιστεί τη ροή των ειδήσεων και να την προστατέψει από τις διαβολικές ψευδείς ειδήσεις.

Interland: Reality river

 Εδώ οι παίκτης ταξιδεύει κατά μήκος ενός ποταμού και έρχεται αντιμέτωπος με έναν υποκλοπέα ψηφιακών στοιχείων, τον οποίο μπορεί να προσπεράσει μόνο αν απαντήσει σωστά σε μια σειρά από ερωτήσεις.

Αυτά και άλλα πολλά συναρπαστικά παιχνίδια για την ενημέρωση μπορείτε να βρείτε στην δημοσιογραφική ιστοσελίδα “JAJ.gr (Journalists About Journalism)

Χρύσα Πεϊνούδη Γ4

Ραφαηλία Κοβάτση Γ3

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Στο μέγαρο της Επισκοπής Κύπρου με τον Παναγιώτατο Κύπρου, κ.κ. Χρυσόστομο 1993– Από τη στήλη του κ. Γ. Καζαντζή στον Παλμό 03/03/2021

Κοινοποίησε το.... Facebook Twitter Print email Από την επίσκεψη της αντιπροσωπείας του Δήμου μας στην αδελφή πόλη της Εγκωμης Κύπρου ...