Αρχική > Ελλάδα > «Παγώνει» και πάλι το νέο Εξοικονομώ Κατ΄ Οίκον

«Παγώνει» και πάλι το νέο Εξοικονομώ Κατ΄ Οίκον

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Συγγνώμη από τους πολίτες, οι οποίοι από την περασμένη Πέμπτη ταλαιρωρούνται στην προσπάθειά τους να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για ένταξη στο νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ Κατ΄Οίκον ΙΙ», ζητά με ανακοίνωσή του, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργος Σταθάκης.

Η λειτουργία της πλατφόρμας του προγράμματος διεκόπη σήμερα το απόγευμα στις 5.30 μ.μ. «Θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη από τους πολίτες που υπέστησαν αυτή τη δυσάρεστη εμπειρία καθώς και να δεσμευτώ ότι η διαδικασία υποβολής αίτησης θα ομαλοποιηθεί το ταχύτερο δυνατό, με έμφαση στην κατοχύρωση τόσο της ασφάλειας του συστήματος όσο και της διαφάνειας των διαδικασιών που σχετίζονται με την ένταξη στο πρόγραμμα», επεσήμανε ο υπουργός.
Σύμφωνα με απόφαση του κ. Σταθάκη τα στοιχεία που έχουν ήδη καταχωρηθεί θα παραμείνουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, ώστε να αξιοποιηθούν στη συνέχεια. Σύμφωνα με το υπουργείο, την ομαλή λειτουργία του συστήματος εμπόδισε το μεγάλο ενδιαφέρον του κοινού, καθώς «μέσα σε λίγες ώρες έγιναν 1,5 εκατομμύριο προσπάθειες εισόδου στην ηλεκτρονική πλατφόρμα». Μάλιστα, το υπουργείο διερευνά και την πιθανότητα χρήσης κακόβουλου λογισμικού, καθώς όπως αναφέρει, είναι αξιοσημείωτο ότι από τα πρώτα λεπτά λειτουργίας της πλατφόρμας συγκεκριμένες ηλεκτρονικές διευθύνσεις (ΙΡ” s) επιχειρούσαν ταυτόχρονη είσοδο με πλήθος διαφορετικών κωδικών. Πάντως, έως τις 5.30 μ.μ. κανείς χρήστης δεν έχει ολοκληρώσει την υπαγωγή στο πρόγραμμα.
Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: e-ptolemeos team